Help mee en maak het educatieprogramma in de Philharmonie mogelijk

Muziek is van groot belang in de ontwikkeling van een kind. Dat blijkt uit talloze onderzoeken. Kinderen die van jongs af aan met muziek in aanraking komen, ontwikkelen makkelijker vaardigheden zoals verbanden leggen, plannen, rekenen en taal. Dat kan door muziek te luisteren en muziek te maken, waarbij kinderen ook een creatieve en sociale houding aanleren. In Haarlem is de Philharmonie dé aangewezen plek voor de kennismaking met muziek.

Daarom willen we alle basisscholen uit Haarlem in de Philharmonie welkom heten. Tijdens het educatieprogramma leren zij van alles over muziek. Hoe speel je samen? Wat is ritme en maat? Hoe werkt een orkest of band? Ons doel is om alle basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 uit Haarlem en omgeving te ontvangen. Zo dragen we bij aan hun muzikale ontwikkeling. En krijgen ze een moment om te shinen op ons podium!

Voor de ontwikkeling van het educatieprogramma in de Philharmonie is €5.000 nodig. Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem draagt €2.500 bij. Voor de tweede helft hebben we uw hulp nodig! De giften worden besteed aan het ontwerp van het programma in samenwerking met muziekdocenten en professionele musici. We kijken extra goed naar toegankelijkheid van de educatieworkshop voor alle kinderen, ongeacht hun culturele achtergrond of muzikale ervaring. 

Draagt u ook bij aan de ontwikkeling van het educatieprogramma in de Philharmonie? Elke gift is van harte welkom! Samen maken we kinderen enthousiast voor muziek.