Joris van Bennekom

Midzomernachtsdroom

Theater Oostpool, Introdans & orkest Phion
do 5 okt ’23 en vr 6 okt ’23
do 5 okt ’23
en
vr 6 okt ’23

Voor het hallucinante spektakel ‘Midzomernachtsdroom’ brengen Oostpool, Introdans en orkest Phion meer dan vijfendertig performers op het toneel, die zorgen voor een avond vol kleur, uitbundigheid en humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu. 

Credits

Tekst William Shakespeare | bewerking Vera Morina | regie Daria Bukvić | Spel Fahd Larhzaoui, Michiel Blankwaardt, Jatou Sumbunu, Shelley Bos, Armand Rosbak, Alkan Cöklü, Lotte Driessen, Tommie Kinneging, Ezra Koppejan, Sidar Toksöz, Ayisha Siddiqi en Ziggy Knel

De romantische komedie speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel. Ze vluchten het bos in en vallen daar voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde. Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in een theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen. 

In de pers

THEATERKRANT
“Brutaal, vol zelfspot en ruimhartig gelardeerd met actuele referenties. (…)"

NRC ★★★★
“De beste Shakespearebewerking in jaren"

ELSEVIER
"Een wervelende en bijzonder geslaagde show"

TROUW ★★★★
"Een theatrale explosie"

 

Websites: Theater oostpool | Introdans | Phion

Meer achtergrondinformatie bij deze voorstelling? Luister dan de Midzomernachtcast

"Moderne Shakespeare, met een “fantastische cast, vol heerlijk jong talent”

De Volkskrant