The United Ukrainian Ballet

Dancing in Defiance
za 14 okt ’23 20:00
za 14 okt ’23
20:00
  • za 14 okt ’23
    20:00
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal

NB: de producent heeft laten weten wegens productionele redenen de tour van deze voorstelling te annuleren. Kaartkopers worden zo spoedig mogelijk per e-mail op de hoogte gebracht over de afhandeling.


Dancing in Defiance is een avondvullende beleving waarbij je vanuit je theaterstoel geniet van wereldberoemde choreografieën gedanst door een uniek gezelschap bij elkaar gebracht door oorlog.

 

Programma

- Wartime Elegy | Alexei Ratmansky 

- Falling Angels | Jiří Kylián

- Step Lightly | Sol León en Paul Lightfoot

The United Ukrainian Ballet Company bestaat uit meer dan 60 gevluchte Oekraïense dansers die hun thuisland zijn ontvlucht na het uitbreken van de oorlog. Elke danser heeft zijn/haar eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten dat gevestigd is in Den Haag. The United Ukrainian Ballet Company is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederland is opgericht door prima ballerina Igone de Jongh en Matthijs Bongertman (Senf Theaterpartners) om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden. 

De company brengt, na het succesvolle Giselle, hun tweede voorstelling Dancing in Defiance. Een unieke triple bill met het werk van de meest toonaangevende choreografen van dit moment; Alexei Ratmansky (Wartime Elegy), Jiří Kylián (Falling Angels) en Sol Léon en Paul Lightfoot (Step Lightly).  

Website: The United Ukrainian Ballet 

Gevluchte Oekraïense dansers brengen met 'Dancing in Defiance' o.a. werk van Jiri Kylián.