Knock-out

Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective
do 9 nov ’23 - zo 12 nov ’23
do 9 nov ’23
-
zo 12 nov ’23

‘Knock-out’ is een spectaculaire ode aan de actiefilm en was al een enorme theaterhit in 2021. In de unaniem juichend ontvangen rollercoaster buitelen de acrobatische trucs, komische scènes en visuele effecten in razend tempo over elkaar. 

Credits

Regie Jakop Ahlbom | Choreografie Marco Gerris | Dramaturgie Judith Wendel | Scriptontwikkeling Jakop Ahlbom en Judith Wendel | Spel Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Arnold Put, Bodine Sutorius en Luuk Weers 

We zijn er getuige van hoe de klungelige en licht naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote worden gekidnapt. Larry’s steenrijke vader moet het losgeld brengen, maar onderweg naar de gijzelaars verschijnen er allerlei ongenode gasten. In een ultieme poging het geld veilig te stellen, raakt iedereen met iedereen in gevecht. “De voorstelling barst uit z’n voegen van de indrukwekkende vechtchoreografieën, waarbij de zwaartekracht flink wordt getart”, schreef De Telegraaf in een vijfsterrenrecensie. Ook Theaterkrant was razend enthousiast: “Een meesterlijke mix van dans en vechtsporten. (…) Je komt ogen en oren tekort.”

 

In de pers

DE TELEGRAAF ★★★★★
“De voorstelling barst uit z’n voegen van de indrukwekkende vechtchoreografieën, waarbij de zwaartekracht flink wordt getart.”

THEATERKRANT
“Een meesterlijke mix van dans en vechtsporten, inclusief een vette knipoog naar het genre, absurdisme en comedy, waarbij de acteurs van Ahlbom fantastisch mixen met de dansers van ISH. Je komt ogen en oren tekort.”

Websites: Jakop Ahlbom Company | ISH Dance Collective

Turboslapstickvoorstelling en ode aan de actiefilm van Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective.

“Een voorstelling om je (gekneusde) vingers bij af te likken. (…) De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd.”

De Volkskrant ★★★★★