Pocketopera Jevgeni Onjegin

Nederlandse Reisopera
za 2 dec ’23 20:00 - 21:40
za 2 dec ’23
20:00 - 21:40
  • za 2 dec ’23
    20:00 - 21:40
    Stadsschouwburg Zaal

‘Pocketopera Jevgeni Onjegin’ is een intense bewerking van Tsjaikovski’s operaklassieker. Het is een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten en lyrische, hartstochtelijke muziek, waaronder de bekende ‘Brief-aria’ van Tatjana. 

Credits

Muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | muzikale leiding Marco Alibrando | regie Kai Anne Schuhmacher | met Claudia Weijers, Anna Emelianova, Leonie van Rheden, Judith Bouma, Vincenzo Neri, Yaroslav Abaimov, Rafał Pawnuk en Walter de Kok | figuratie Hanneke Engels, John Fernon en Maggie Symonds

De productie heeft een intieme setting: het publiek heeft direct contact met de zangers en muzikanten op het podium en maakt het verhaal van dichtbij mee. Daarin zien we de zussen Tatjana en Olga, die na de begrafenis van Jevgeni Onjegin sadder and wiser herinneringen ophalen door te bladeren in een vergeeld fotoalbum. Wat zou er gebeurd zijn als Tatjana op die bewuste nacht geen hartstochtelijke liefdesbrief aan Onjegin had geschreven? En hoe zou het Olga zijn vergaan als zij niet met hem had gedanst en geflirt? Het is het uitgangspunt voor een tot in detail uitgewerkte pocketversie van Tsjaikovski’s geliefde opera. Door middel van videoprojecties in het decor zien we welke andere keuzes ze hadden kunnen maken: zouden hun levens dan anders verlopen zijn? Gezongen in het Russisch met Nederlandse boventitels.

Website: Nederlandse Reisopera

Ontroerend psychologisch drama op lyrische, hartstochtelijke muziek.

In pocketvorm zit opera dichter op de huid van het publiek.

NRC ★★★★