Sven Ratzke

Marlene Dietrich
zo 19 mei ’24 15:00 - 16:55
zo 19 mei ’24
15:00 - 16:55
  • zo 19 mei ’24
    15:00 - 16:55
    Pauze 15:50
    Stadsschouwburg Zaal

Verplaatst wegens ziekte!
Let op: deze voorstelling van vrijdag 22 maart is helaas geannuleerd, wegens ziekte in de cast. Sven Ratzke is verplaatst naar een nieuwe datum: zondag 19 mei 2024 om 15:00 uur. Met de kaartkopers is contact opgenomen. De tickets blijven geldig.

Credits

Tekst Pam Gems (Piaf), Connie Palmen | regie Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch) | spel Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a. | kostuums Ian Griffiths (art director Max Mara) 

De internationale theaterhit ‘Marlene’ is een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich. Ze stond jarenlang wereldwijd in de spotlights als mysterieuze filmgodin en chansonnière van wereldklasse. De laatste jaren van haar leven verkoos ze de isolatie, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte 'Go home Marlene!' en 'Verrader!'. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling Where are we now over het leven en werk David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

Marlene is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara. 

Website: Sven Ratzke


In de pers

Parool
''Sven Ratzke ís Marlene Dietrich in zeer indringende voorstelling''

The New York Times
“A moving celebration of the woman behind the myth.”

Der Tagesspiegel ★★★★★
"..de liederen klinken bij Ratzke verrassend nieuw en zijn ontdaan van elk vals pathos: hij is puur, eerlijk, raakt je en schept iets compleet authentieks. Het publiek overlaadde hem met staande ovaties. In Berlijn is een nieuwe 'Marlene' herrezen."

Die Welt ★★★★★
"Ratzke is de waardige opvolger voor de legende Marlene. Hij toont in al haar glamour en breekbaarheid. Ratzke doet dat geweldig. Het Berlijnse publiek omarmt deze show met enorme enthousiasme en onverdeelde ovaties."

Bildzeitung ★★★★★
"Wie een geweldige acteur en zanger in zijn element wil zien, moet dit zien! Ook muziekaal is het uniek. Ovations voor een Marlene zoals wij haar nog niet hebben gezien." 

Sven Ratzke vertolkt de mysterieuze en legendarische diva Marlene Dietrich.