Swan Lake (6+)

Introdans
vr 19 jan ’24 19:00 - 21:00
vr 19 jan ’24
19:00 - 21:00
  • vr 19 jan ’24
    19:00 - 21:00
    Pauze 19:50
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Na het enorme succes van ‘Carmen’ presenteert Introdans opnieuw een geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse interpretatie. Met ‘Swan Lake’ creëerde de Belgische choreograaf Stijn Celis een frisse, humoristische en innovatieve bewerking van het ballet der balletten, dat 125 jaar na de première nog altijd wereldwijd wordt opgevoerd. 

Credits

Choreografie Stijn Celis | muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Op de majestueuze en ontroerende muziek van Tsjaikovski schitteren de dansers in een groots gemonteerde, levendige voorstelling, met een imponerend decor.
Celis zoomt in zijn versie in op de relatie tussen prins Siegfried en zijn dominante moeder en bewijst met zijn werk.

Introdans-directeur Roel Voorintholt: “Swan Lake is oorspronkelijk niet voor kinderen gemaakt, maar is wel heel geschikt voor hen. De productie prikkelt, is theatraal, bevat allerlei technische hoogstandjes, en tegelijkertijd is het verhaal heel goed te volgen. Als toeschouwer ga je op een fascinerende reis, waarbij je je geen seconde verveelt.”

 

In de pers

Theaterkompass.de over ‘Swan Lake’
“Stijn Celis bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers uit de balletliteratuur ook met humor verteld kan worden. (…) Op een visueel verbluffende manier geënsceneerd, met gevederde dansers die uit de toneelhemel naar beneden zweven.”

Website: Introdans

Introdans maakt van geliefde klassieker een eigentijdse familievoorstelling.