Club Guy & Roni / HIIIT

Islands of Empathy (in a sea of chaos)
wo 24 jan ’24 20:00 - 21:20
wo 24 jan ’24
20:00 - 21:20
  • wo 24 jan ’24
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater op nieuw gecomponeerde en live uitgevoerde muziek, waarbij de musici vaak een prominente rol in de voorstelling krijgen. In de reeks ‘Human Odyssey’ onderzoekt het gezelschap menselijke gevoelens als liefde, angst, geluk en empathie. 

Credits

Choreografie Roni Haver en Guy Weizman | dans Camilo Chapela, Adam Peterson, Jésula Toussaint Visser, Angela Herenda, Igor Podsiadly e.a. | muzikanten HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag)

Het idee voor ‘Islands of Empathy (in a sea of chaos)’ ontstond na een reis door Mexico. In Nederland leren we om continu de beste versie van onszelf te zijn, als individu en onafhankelijk van anderen. Zelfredzaamheid is een aanbeveling, hulpbehoevendheid een teken van zwakte. In Mexico lijkt het collectief meer voorop te staan. Films en verhalen vertellen ons vaak dat mensen bij het ineenstorten van de samenleving in zelfzuchtige beesten veranderen, maar in de praktijk blijkt het omgekeerde. Medemenselijkheid behoort blijkbaar tot onze menselijke basisuitrusting. ‘Islands of Empathy’ gaat over de wens deel uit te maken van een gemeenschap die is gebaseerd op empathie.

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde, live-muziek, waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel. Club Guy & Roni kenmerkt zich door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat choreograaf Roni Haver uitgestippeld heeft.

De voorstelling is ook geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken. De weinige tekst die erin voorkomt is in het Engels of Spaans.

Websites: Club Guy & Roni | HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag)

Eigenzinnig en explosief danstheater over de kracht van het collectief.