Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker

Fokker Blankers Tol
zo 11 feb ’24 15:00 - 16:20
zo 11 feb ’24
15:00 - 16:20
  • zo 11 feb ’24
    15:00 - 16:20
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Drie gevierde actrices. Bekend van talrijke voorstellingen, films en televisieseries, komen naar Stadsschouwburg Haarlem!

Credits

Met Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker | Tekst Marijke Schermer | Regie Guy Clemens

Fokker Blankers Tol is een toneelstuk geïnspireerd door drie formidabele actrices. Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol is het onderwerp van een mediastorm. Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en is sinds de dood van hun ouders de matrone van de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen. 

 

 

Een heerlijke toneelavond met drie topactrices.