The Underground

NITE en Club Guy & Roni
zo 24 mrt ’24 20:00 - 21:30
zo 24 mrt ’24
20:00 - 21:30
  • zo 24 mrt ’24
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Zaal

Welkom bij The Underground van NITE en Club Guy & Roni. Beleef een rollercoaster van theater, dans en muziek en prepare to be blown away.Credits

Spel: Bram de Laere, Camilo Chapela, Sanne den Hartogh, Michael Ques Zaalman, Nathalie Alexandra Torres Kinard aka “Strange”, Tatiana Matveeva | Muzikanten: Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl, Yanna Pelser

Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s ‘Aantekening uit het ondergrondse’ een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk, en met de nodige humor, wordt vertolkt door Sanne den Hartogh. 

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. Hij vertelt verhalen door muziek, dans, tekst en zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages. Je kunt niet alles tegelijk volgen; no worries, dat hoeft ook niet. Stap in, en enjoy the ride. 
 

In de pers

De Theaterkrant, keuze van de criticus
"Een uitbundig, kleurrijk, theatraal feest."

Leeuwarder Courant ★★★★
"Hoofdrolspeler Sanne den Hartogh vertaalt de levendigheid van de geest van zijn personage in een energieke speelstijl vol clownerie."

Dagblad van het Noorden
"Beter acteerwerk kun je niet krijgen" 
"Weergaloos acteerwerk in The Underground waar theater, dans, muziek en circus perfect ineen grijpen"

Website: The Underground