Fred Delfgaauw

di 3 okt ’23 14:00 - 15:15
di 3 okt ’23
14:00 - 15:15
  • di 3 okt ’23
    14:00 - 15:15
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Ontroering, humor en verrassende verhalen van kleurrijke personages die vertellen over hun leven nu ze oud zijn. Ze wilden allemaal oud worden maar ervaren het nu als een last waar ze het beste van proberen te maken, samen met degenen die nu voor hen zorgen. 

Credits

Tekst en spel Fred Delfgaauw | Tekst Rob de Graaf | Regie Ida van Dril en Rosa Peters en Roy Grunewald 

Meesterverteller Fred Delfgaauw brengt die personages tot leven. Tijdens de coronacrisis waren de theaters gesloten. Hij heeft toen langdurig meegelopen in een zorginstelling. Hier heeft hij aangrijpende, maar ook humoristische verhalen verzameld. Van bewoners, het personeel, vrijwilligers en mantelzorgers. In zijn nieuwe voorstelling wordt heel herkenbaar hoe breekbaar ‘zorg’ is. Zorg is ‘Broos’. Het is een liefdevol eerbetoon aan allen die onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd, zorg bieden die oudere mensen nodig hebben. Èn die ons laat beseffen hoe je ook op hoge leeftijd nog over levenskracht kunt beschikken. 

Website: Fred Delfgaauw

Ontroerende voorstelling over de zorg

Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken.

De Volkskrant