Breakin’ Convention NL Tour ‘24

Baanbrekend hiphopfestival terug in Nederland
do 29 feb ’24 19:30 - 21:30
do 29 feb ’24
19:30 - 21:30
  • do 29 feb ’24
    19:30 - 21:30
    Pauze 20:26
    Stadsschouwburg Zaal

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, komt terug naar Nederland! Beleef spectaculaire en vurige performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls en ontdek lokaal talent op dit speciale festival.

Jonzi D, de Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention is natuurlijk van de partij en samen met een DJ, MC en freestyle-sessies wordt het hele theater overgenomen. Doe mee en vier de veelzijdigheid van hiphopcultuur!

After Show Jam
Tijdens de inloop (v.a. 18.30 uur) is er een korte jam van DJ R!chardson & MC Gene Power. Na afloop hosten zij de afterparty. Tijdens dit randprogramma, samengesteld met Breakin' Convention Ambassadeur Gregory Shaggy, mag je meedoen met de After Jam. Maak deel uit van de cypher, waar het publiek en de dansers samenkomen. De winnaar gaat naar huis met €50 en twee exclusieve tickets voor de Avant Garde Battle tijdens Dansdagen Haarlem!

Retro arcadehal 
Voor de gamers onder ons is er een speciale ruimte in de foyer ingericht. Ga terug in de tijd met een old school arcade videogame en verschillende retro gaming consoles. Daag vrienden uit en speel alle spellen die verspreid zijn over de Jos Brink Foyer. 

Line-up:

Tijdens deze bijzondere avond zie je een diverse mix van hiphoptalent, van internationale acts tot lokaal talent. De volgende acts maken deel uit van de line-up:

Les Ombres van Antoinette Gomis
Antoinette Gomis (FR) is een van de headliners van de Breakin' Convention NL Tour. Samen met vier mannelijke dansers zal Antoinette 'Les Ombres' spelen. In Les Ombres wordt het verhaal verteld van een vluchteling die op zoek is naar een betere wereld. Verwacht een wervelwind aan emoties, waar hiphop hand in hand gaat met Afrikaanse dans, breakdance, waacking, house en gebarentaal.

Ghetto Funk Collective - It's on the one
Ghetto Funk Collective is een groep creatieve dansers uit Amsterdam met een passie voor het maken en delen van dans, muziek en kunst die mensen in beweging krijgt. Met hun voorliefde voor Funk creëert de groep een unieke ervaring en feel. Met ‘It’s on the one’ brengt Ghetto Funk Collective een tribute aan Funklegende – James Brown. De rijke geschiedenis van Funk wordt gemixt met een frisse, moderne twist. Met ‘It’s on the one’ wordt Funk gevierd en laat Ghetto Funk Collective de kracht van Funk zien!

Spoken Movement - Family Honour
Beleef deze rauwe performance over familie en persoonlijk trauma door de internationaal bekroonde choreograaf Kwame Asafo-Adjei. Tijdens Family Honour ben je getuige van een oprechte en gespannen confrontatie die van generatie op generatie overgedragen wordt.

Lokaal talent: Cri - Open your mind
Cri is een Italiaanse maker, danser en cabaretier. Sinds 2012 woont hij in Nederland. In de dansscene staat hij bekend als een eigenzinnige danser met een kenmerkende stijl: een combinatie van techniek met het gebruik van komische timing, gezichtsuitdrukkingen en onverwachte beweging.

Lokaal talent: Amenti Theater - NOM.NOS
NOM.NOS - wat 'Noem ons' of 'Onze naam' kan betekenen, is een verhaal over het belang van het kennen van je verleden om zo de toekomst vorm te kunnen geven. Door middel van dans, poppenspel, rituelen en mondelinge verhalen verbindt de cast zich met hun wortels en voorouders.

Lokaal talent: Until Further Notice Crew - We Sparked The Lite
Until Further Notice  (UFN) is de eerste en enige Litefeet crew in Nederland. Samen doen ze al 2,5 jaar battle’s, showcases & workshops. We sparked the Lite’ is een rauw stuk dat de essentie van Litefeet en de eenwording van UFN als crew belichaamt. Wees klaar voor een energiek en ritmisch optreden!

Ambassador Haarlem - Gregory Albertzoon 
Gregory Albertzoon a.k.a. Shaggy (@gregoryshaggy) is ambassadeur van Haarlem! Shaggy is oprichter van stichting Free&Style in Amsterdam Zuid-Oost, om dansende jongvolwassenen uit de Bijlmer aan te spreken en hen te helpen doorgroeien in o.a. hun danscarrière. Daarnaast is hij veelzijdige uitvoerendedans en artiest en choreograaf. Programmeur Hiphop Dans, jurylid en gaf les bij De Vos & Lucia Marthas.

Deze voorstelling is een initiatief vanuit Sadler’s Wells en Luxor Theater Rotterdam.

Website: Breakin' Convention en Gregory Shaggy

Baanbrekend hiphopfestival terug in Nederland!

One of the world’s leading showcases of hip hop dance and dance theatre

The Guardian