foto: Rutger Vos

Danshuis Haarlem

Flashmob Dansdagen Haarlem
Dansdagen Haarlem
vr 12 apr ’24 18:15 - 19:00
vr 12 apr ’24
18:15 - 19:00
  • vr 12 apr ’24
    18:15 - 19:00
    Stadsschouwburg voorplein

Dansdagen Haarlem viert de dans met een meerdaags festival en wil hiermee grenzen doorbreken tussen dansstromingen, maar ook tussen professionals, amateurs en dansliefhebbers. Het festival is daarom verheugd aan te kondigen dat er vanuit Danshuis Haarlem speciaal voor de opening van het festival een gratis optreden op en rond het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem wordt gemaakt. Danshuis Haarlem is hét opleidingshuis voor dans in Haarlem. 

Dansdagen Haarlem is een samen­wer­king met de Schuur en wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds, het Cultuur­fonds en gemeente Haarlem.

Danshuis Haarlem is een creatieve plek voor klassiek ballet en moderne dans, voor iedere leeftijd van beginner tot professional. Naast kwaliteit, plezier en ontwikkeling is ervaring op het podium een belangrijke pijler. Het Danshuis biedt de dansstudenten diverse mogelijkheden om naar optredens toe te werken. Een optreden zoals deze op en rond het plein van de Stadsschouwburg is een uitgelezen kans voor de dansers om zich aan het publiek te presenteren, zich te verbinden met de stad en hun passie voor dans te delen. Dat dit bovendien gebeurt tijdens de opening van het eerste Dansfestival in Haarlem, geeft dit optreden een extra betekenis en glans. Het optreden wordt verzorgd door een grote groep van 23 dansers van de zogeheten productiegroepen binnen het Danshuis. Deze dansers zijn tussen de dertien en zeventien jaar. 

Onderdeel van