Haydn - La Fedeltà Premiata

Orkest van de Achttiende Eeuw en Dutch National Opera Academy
wo 22 jan ’25 20:00 - 22:30
wo 22 jan ’25
20:00 - 22:30
  • wo 22 jan ’25
    20:00 - 22:30
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Opera’s van Haydn worden notoir weinig uitgevoerd in Nederland. En hoe onrechtvaardig dat is laat het Orkest van de Achttiende Eeuw horen in een van Haydn meesterwerken. 

De Weense grootmeester en tijdgenoot van Mozart en Beethoven is beroemd om zijn symfonieën, maar schreef ook vele prachtige opera's, speciaal gemaakt voor het gloednieuwe theater in het paleis van Eszterháza. La fedeltà premiata, gecomponeerd in 1780, is een van zijn beste muziektheaterwerken. Het plot is zowel komisch als serieus en dat zorgt voor een zeer kleurrijke en muzikaal gevarieerde score.

Haydn is absoluut kernrepertoire voor het Orkest van de Achttiende Eeuw, dat gespecialiseerd is in het bespelen van historische instrumenten uit de tijd dat het werk werd geschreven. De jonge zangers van de Dutch National Opera Academy zijn de sterren van de toekomst, en samen met het orkest en de prachtige nieuwe enscenering brengen ze een avond om nooit te vergeten.

Website: Het Orkest van de Achttiende Eeuw

La Fedeltà Premiata is een van zijn beste muziektheaterwerken.