Gelato Vendetta

Een muzikale ijskomedie in de buitenlucht
do 22 aug ’24 - vr 6 sep ’24
do 22 aug ’24
-
vr 6 sep ’24

Club Kenau staat deze zomer voor de vijfde keer op rij op het voorplein van de Stadsschouwburg met een oer-Haarlemse familievoorstelling. Dit keer met een Italiaans smaakje. Tegelijkertijd viert Gelateria Garrone, één van Haarlems bekendste ijssalons haar 75e verjaardag: een mooie samenloop van omstandigheden. Geïnspireerd op het ultieme liefdesverhaal Romeo en Julia brengt Club Kenau de nog niet eerder vertelde, op fantasie gebaseerde stadslegende over de rivaliserende ijssalons Garrone en Giraudi.

Credits

Spel Marlies Bosmans, Emma van Muiswinkel, Jasper van Hofwegen, Jacob de Groot, Bart Sietsema en Lulu Streefkerk (stage) tekst Marlies Bosmans muziek, liedteksten Bart Sietsema eindregie Stijn Dijkema dramaturgie Jasper van Hofwegen decor Han Ruiz Buhrs kostuums Evelien Pfeiffer artistieke leiding Club Kenau productie Stadsschouwburg Haarlem met dank aan Fonds Podiumkunsten, Gemeente Haarlem, VSB Fonds, Fonds van Zanten

Haarlem wordt verscheurd door de vete tussen twee trotse Italiaanse families. Tijdens een gemaskerd bal ter ere van een nieuwe ijssmaak komen de jongste telgen van beide families per ongeluk oog in oog met elkaar te staan. Rocco Garrone en Anna Giraudi zijn op slag verliefd. De jonge geliefden zetten een keten van gebeurtenissen in gang, waardoor hun eigen levens én die van hun families op een onvoorstelbare manier uit balans worden gebracht. 

Gelato Vendetta is een muzikale komedie waarin Italiaanse klassiekers en absurde intriges elkaar in hoog in tempo afwisselen. Een ijskoude strijd in de warme buitenlucht, waarin de liefde overwint.

 

Picknickmand La Dolce Vita - € 17,50 voor 2 personen

Italiaans genieten met z’n tweeën tijdens de voorstelling met een goed gevuld mandje antipasti. Twee glazen witte wijn, een foccacia, tapenade, een trosje snoeptomaatjes en een ijsje toe maken de Italiaanse esperienza compleet deze zomer! Bestel het mandje voor 17,50 euro tijdens het bestellen van de voorstellingstickets. Het is niet mogelijk om op de middag of avond zelf het mandje te bestellen.

Gelato Vendetta: een ijskoude komedie over vlammende vendetta’s en smeltende harten.