Mark Bolk

The Story of Travis

Theater Rotterdam en Well Made Productions
vr 10 jan ’25 20:00
vr 10 jan ’25
20:00
  • vr 10 jan ’25
    20:00
    Reprise
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

In het indrukwekkende familieverhaal, geïnspireerd door de Broadway-klassieker ‘A Raisin in the Sun’ van Lorraine Hansberry, kijkt de Amerikaan Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? 

Credits

tekst: Esther Duysker | regie: Romana Vrede | choreografie: Alida Dors | spel: Dionne Verwey, Rogier Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Ritzah Statia en Yamill Jones

 

Twee jaar geleden bundelden Theater Rotterdam en Well Made Productions hun krachten voor ‘The Story of Travis’. Het werd een theaterhit en de productie werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2023. Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck en Jetty Mathurin nemen je mee op een reis door het leven van Travis.

Als tiener verruilt Travis zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd keert Travis terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven en de keuzes die hij gemaakt heeft. Een stuk over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem en het vinden van een thuis. “Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede.” (NRC *****)

Website: Theater Rotterdam

 

In de pers

NRC ★★★★★
“Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede.”

de Volkskrant ★★★★
“The Story of Travis is meeslepend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap.”

Het Parool
“Romana Vrede levert als debuterend regisseur een muzikaal zinderend meesterwerk.”

Een voorstelling over het laten gelden van je stem en het vinden van een thuis.