Mark Bolk

The Story of Travis

Theater Rotterdam en Well Made Productions
“Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede.” - NRC ★★★★★
vr 10 jan ’25 20:00 - 21:50
vr 10 jan ’25
20:00 - 21:50
  • vr 10 jan ’25
    20:00 - 21:50
    Reprise
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

In het indrukwekkende familieverhaal, geïnspireerd door de Broadway-klassieker ‘A Raisin in the Sun’ van Lorraine Hansberry, kijkt de Amerikaan Travis terug op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? 

Credits

tekst: Esther Duysker | regie: Romana Vrede | choreografie: Alida Dors | spel: Dionne Verwey, Rogier Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Ritzah Statia en Yamill Jones

 

Twee jaar geleden bundelden Theater Rotterdam en Well Made Productions hun krachten voor ‘The Story of Travis’. Het werd een theaterhit en de productie werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2023. Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck en Jetty Mathurin nemen je mee op een reis door het leven van Travis.

Als tiener verruilt Travis zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd keert Travis terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven en de keuzes die hij gemaakt heeft. Een stuk over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem en het vinden van een thuis. “Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede.” (NRC *****)

Over de makers
De initiatiefnemers van The Story of Travis zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions, die voor deze nieuwe toneeltekst wederom optrekken met schrijver/scenarist Esther Duysker. Regisseur Romana Vrede geeft het familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent voor de choreografie. 

Over Well Made Productions
Well Made Productions is het productiebedrijf van Ellen Tjon A Meeuw en Samora Bergtop dat met theater en film het bi-culturele perspectief een hoofdrol geeft. Het duo zet in op representatie en herkenning. Ze creëert met als doel meer smaken en keuzes te bieden binnen het huidige culturele aanbod. Tussen 2016 en 2019 haalde Well Made Productions The Raisin Cycle naar Nederland. In 2016 verscheen A Raisin in the Sun, gevolgd door Beneatha's Place (2018) en Clybourne Park (2019). De Nederlandse bewerking van A Raisin in the Sun werd in 2017 beloond met de Amsterdamprijs voor de Kunst, de belangrijkste kunstprijs van Amsterdam.

Website: Theater Rotterdam

 

In de pers

NRC ★★★★★
“Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede.”

de Volkskrant ★★★★
“The Story of Travis is meeslepend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap.”

Het Parool
“Romana Vrede levert als debuterend regisseur een muzikaal zinderend meesterwerk.”

Een voorstelling over het laten gelden van je stem en het vinden van een thuis.