Letterlievende vereniging J.J.Cremer

Shakespeares Midzomernachtsdroom
do 6 feb ’25 20:00 - 23:00
do 6 feb ’25
20:00 - 23:00
  • do 6 feb ’25
    20:00 - 23:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Hoe laat je de magie en de anarchie van Shakespeares Midzomernachtsdroom van het toneel afspatten? Jeannette Kluit, Joke Harmse en Eleonora Zomer spelen in 2025 respectievelijk 40, 40 en 50 jaar bij Cremer en doen het anders dan elke Midzomernachtsdroom die je kent. 

Zij zullen laten zien dat dwaze verliefdheid, grillige lust en onstuimige energie niet voorbij is na je zestigste…. In een rauwe, ongepolijste versie, met zelfspot en liefde voor Shakespeares taal, spelen zij elk twee van de hoofdrollen, ondersteund door een sterk ensemble. Het resultaat zal een feest van transformaties en spelplezier zijn. 

Een wrede wet verbiedt de geliefden Lysander en Hermia van elkaar te houden. Hermia moet trouwen met Demetrius. Hermia’s hartsvriendin Helena is weer verliefd op Demetrius, maar hij niet op haar. Alle vier vluchten ze in een midzomernacht vanuit het antieke Athene het bos in, waar de elfenkoning Oberon en zijn koningin Titania, die heersen over het dromenrijk, verschrikkelijke ruzie hebben. In het bos repeteert ook een groepje handwerkslieden  een voorstelling voor de bruiloft van koning Theseus. Allen worden betoverd en beleven een hallucinerende nacht vol lust, liefde en wreedheid.

Website: Letterlievende vereniging J.J.Cremer

Theater in zijn meest pure vorm.