Roodhapje (6+)

Holland Opera
zo 23 mrt ’25 15:00 - 16:00
zo 23 mrt ’25
15:00 - 16:00
  • zo 23 mrt ’25
    15:00 - 16:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. Hij praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre noorden dat Roodkapje hem per abuis aanziet voor een romantische dichter. Wel verhaspelt hij haar naam consequent tot Roodhapje.

Credits

libretto: Joke Hoolboom, naar de toneeltekst ‘Roodhapje’ van Imme Dros | regie: Joke Hoolboom | muziek: Steven Kamperman | spel: Sabra El Bahri-Khatri, Katrin Strobos en Niek Idelenburg | gitaar: Jurgen Burdorf | slagwerk: Chris Saris

 

Deze eenzame wolf, die gek wordt van heimwee, heeft een vriend gevonden in zijn eigen spiegelbeeld: de Waterwolf. Hij hoopt dat de Waterwolf met hem mee zal gaan naar het Noorden, zodra er genoeg voedsel is voor de lange reis...

“Een smakelijk hapje voor iedereen die Roodkapje denkt te kennen”, schreef Theaterkrant in 2016, nadat de jeugdopera ‘Roodkapje’ van Holland Opera de YAMAwards had gewonnen.

In de pers

de Volkskrant in 2016 ★★★★
“Een kekke, vlotte jeugdopera. Een moderne interpretatie van het sprookje. Stoere pilotenmutsen, leren jasjes en lange mantels geven de zangers een ferme uitstraling.”

NRC in 2016 ★★★★
“Holland Opera snijdt in de swingende voorstelling ‘Roodhapje’ opnieuw de wetten van het genre slim toe op wat kinderen aanspreekt.”

Theaterkrant in 2016 ★★★★
“Een smakelijk hapje voor echt iedereen die Roodkapje denkt te kennen.”

 

“Een smakelijk hapje voor echt iedereen die Roodkapje denkt te kennen.” - Theaterkrant ★★★★