Pieter Henket

Introdans

Icoon
do 10 apr ’25 en vr 11 apr ’25
do 10 apr ’25
en
vr 11 apr ’25

Choreografe Lucinda Childs, de koningin van de minimalistische dans, wordt in 2025 85 jaar oud. Dat viert Introdans groots met ‘ICOON’. Je wordt meegenomen op een (tijd)reis, die begint bij ‘Interior Drama’ uit 1977 en via de werken ‘Kilar’, ‘Petricor’ en ‘Concerto’ voert naar de wereldpremière van Childs’ nieuwste werk.

De bewegingstaal van Child is volstrekt uniek: op abstracte, bijna mathematische wijze creëert ze met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken. Ook de band tussen Childs en Introdans kan gerust uniek genoemd worden, er is wereldwijd geen gezelschap dat zoveel werk van haar danst. Met ‘ICOON’ onderstreept Introdans deze bijzondere band.

ICOON wordt in onze Stadsschouwburg live begeleid door Het Nationaal Jeugd Orkest.

Inleiding

19.00 - 19.30 uur | Spiegelcafé
Voorafgaand aan de voorstellingen wordt er een inleiding georganiseerd in het Spiegelcafé van de Stadsschouwburg. De inleider geeft een minicollege over de inhoud en het maakproces. Deze is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor de voorstelling. Let op: er is beperkt plek. 

Website: Introdans

In de pers

de Volkskrant
“Noem het dansende wiskunde, muzikaal wandelen of bewegende figuren, het is opwindend en lucide. Alsof Childs met een geodriehoek de menselijke drift heeft willen beteugelen.”

Spetterend eerbetoon aan de unieke danspersoonlijkheid Lucinda Childs.