Praktische informatie

Uiteraard kunnen wij aan de telefoon of bij een rondleiding antwoord geven op al jouw vragen. Hieronder alvast een overzicht van de meest gestelde praktische vragen. 

Adres en contact

 

Stadsschouwburg Haarlem

Wilsonsplein 23

2011 VG  HaarlemContact 

Zakelijke verhuur Stadsschouwburg & PHIL Haarlem

023 - 512 11 11 

sales@stadsschouwburghaarlem.nlArtiesteningang

Bij een afspraak voor een rondleiding kun je je melden bij de achterportier bij de artiesteningang. Deze bevindt zich (als je voor de Stadsschouwburg staat) aan de linkerzijkant van het gebouw. Laden en lossen

De Stadsschouwburg is gelegen aan het Wilsonsplein 23. Er zijn twee overdekte laad- en losruimtes aanwezig voor zowel vrachtwagens als voor klein transport. Voor hulp bij het binnenloodsen kun je contact opnemen met onze achterportier via 023 - 512 12 87.

Download routebeschrijving leveranciers 

Parkeren en bereikbaarheid

Op loopafstand van de Stadsschouwburg kan je parkeren in de volgende parkeergarages:

 

Raaks | Zijlvest 45 | op 7 min. loopafstand
Houtplein | Wagenmakerslaan 1 | op 8 min. loopafstand
De Kamp | De Witstraat 1 | 11 min. lopen

 

Via Spaarnelanden kun je waardekaarten bestellen om aan jouw gasten te verstrekken. Neem contact op met hun parkeerservice om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Gehandicaptenparkeerplaats

Bij de Stadsschouwburg zijn er drie openbare gehandicaptenparkeerplaatsen. 

 

Openbaar vervoer

Station Haarlem bevindt zich op 20 minuten loopafstand. Het centrum van Haarlem (de Grote Markt) ligt op 10 minuten loopafstand. De Stadsschouwburg is per bus goed bereikbaar: buslijnen 255, 340, 346 of 356 stoppen bij halte Stadsschouwburg. 

Theatertechniek

Jaarlijks zijn er honderden voorstellingen en evenementen bij de Stadsschouwburg en bij PHIL Haarlem.

 

Wij hebben hiervoor (vrijwel) alle technische materialen in huis en deze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die onze bespelers en opdrachtgevers daaraan stellen. Onze technici zijn bij ons in dienst en dit vaste team waakt over alle facetten van licht, geluid en AV bij onze voorstellingen en evenementen.

 

Het is dus niet nodig om een externe partij voor evenemententechniek in te schakelen. En mocht je hele specifieke wensen hebben, dan huren we dit in overleg met jou in. 

Technische lijsten en contact

Algemene verhuurvoorwaarden

Op jouw bijeenkomst zijn de Algemene Verhuurvoorwaarden van Stichting Stadsschouwburg & PHIL Haarlem van toepassing. Deze worden bij de (eerste) offerte toegevoegd en zijn tevens beschikbaar via deze website. 

Algemene Verhuurvoorwaarden

Duurzaamheid en sociaal ondernemersschap

Als grote culturele instelling hebben zoeken wij naar maatschappelijke verbindingen. Vanzelfsprekend hebben wij duurzaamheid en sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staan. Wij dragen graag ons steentje bij aan een beter milieu met het verduurzamen van onze gebouwen en het maken van de juiste, duurzame keuzes bij onze voorstellingen en evenementen. 

Alles over duurzaamheid