Contact

Kaartverkoop en openingstijden

 
Openingstijden 

Wij zijn telefonisch (023 -512 12 12) en per e-mail (kassa@stadsschouwburghaarlem.nl) bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Een uur voor aanvang van een voorstelling is de kassa in de Stadsschouwburg (Wilsonsplein 23) geopend en telefonisch bereikbaar. De balie van onze andere locatie, de PHIL (Lange Begijnestraat 11), is open op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Hier kun je ook terecht voor vragen over voorstellingen in de Stadsschouwburg. 

Op de volgende feestdagen zijn wij gesloten: Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, Tweede Pinksterdag en zowel Eerste als Tweede Kerstdag.

Korting voor jongeren, CJP-pas

Stadsschouwburg Haarlem heeft een Last Minute Korting voor jongeren t/m 30 jaar en CJP-pas houders. Hiermee kan je op de dag zelf voor € 12,50 naar een voorstelling.

Op de dag van de voorstelling kun je online je kaarten met korting bestellen. De kortingsprijs is alleen geldig bij voorstellingen die in de Stadsschouwburg plaatsvinden. Bij jeugd- en familievoorstellingen, festivals en verschillende verhuringen is de korting niet van toepassing

Korting voor Haarlempas

Heb je een HaarlemPas, dan mag je voor € 7,50 naar binnen, mits er tickets beschikbaar zijn. Kies bij het online bestellen voor 'HaarlemPas'.

Geld retour bij annulering

Heb je kaarten via ons besteld? Dan kan je tot 48 uur voor de voorstelling je kaarten retourneren en brengen wij hiervoor €2,50 per geretourneerde kaart in rekening. Stuur hiervoor een mailtje met je gegevens en IBAN rekeningnummer naar kassa@stadsschouwburghaarlem.nl of neem contact op via 023 - 512 12 12 (ma t/m za 13-17u). Je krijgt dan het aankoopbedrag teruggestort.  

Heb je kaarten via Eventim, Nationale Theater Kassa of een ander verkoopkanaal besteld? 
Dan kunnen wij deze kaarten helaas niet terugnemen. Neem contact op met de organisatie waarbij je je kaarten hebt besteld. Op je ticket of in de bevestigingse-mail kan je zien waar je je kaarten hebt besteld.

Podium cadeaukaart

De Podium Cadeaukaart is te koop via onze kassa. Met de Podium Cadeaukaart koop je kaarten voor alle soorten voorstellingen en concerten, van musical tot ballet en van opera tot pop. Je bepaalt zelf de waarde op de Podium Cadeaukaart (tussen € 10 en € 150). Het kaartsaldo is drie jaar geldig vanaf aankoop en kan in een keer of in delen worden besteed.

Online verzilveren
Als je via onze website toegangskaarten koopt, kun je als betaalmogelijkheid ook kiezen voor de Podium Cadeaukaart. Je verzilvert de waarde van de kaart door de cijfers onder de barcode in te voeren. Vervolgens voer je je pincode in. Dit is de zes-cijferige veiligheidscode die vermeld staat op de achterkant van de Podium Cadeaukaart, onder de grijze kraslaag.

Adres en bereikbaarheid


Bezoekadres

Stadsschouwburg
Wilsonsplein 23
2011 VG Haarlem
023 - 512 12 12 

 


 

Fietsenstalling

Aan de zijkanten van het gebouw zijn voldoende fietsenrekken om je fiets te stallen.

Parkeergarages

Op loopafstand van de Stadsschouwburg kan je parkeren in de volgende parkeergarages:

  • Raaks | Zijlvest 45 | op 7 min. loopafstand
  • Houtplein | Wagenmakerslaan 1 | op 8 min. loopafstand
  • De Kamp | De Witstraat 1 | 11 min. lopen


Gehandicaptenparkeerplaatsen

Bij de Stadsschouwburg zijn drie gehandicaptenparkeerplaatsen.

Openbaar vervoer

Station Haarlem bevindt zich op 10 minuten loopafstand. De Stadsschouwburg is per bus goed bereikbaar (halte Stadsschouwburg). Plan je reis via ns.nl of 9292.nl. Buslijnen 255, 340, 346 of 356 stoppen bij halte Stadsschouwburg, zie www.cxx.nl.

Artiesteningang & afleveradres pakketten

Stadsschouwburg
Wilsonsplein 23
2011 VG Haarlem


Laden en lossen

De Stadsschouwburg is gelegen aan het Wilsonsplein 23. Er zijn twee overdekte laad- en losruimtes aanwezig voor zowel vrachtwagens als voor klein transport. Voor hulp bij het binnenloodsen kun je contact opnemen met onze achterportier via 023 - 512 12 87.
Download routebeschrijving leveranciers (pdf)
 

Goed om te weten tijdens je bezoek


Mobiele telefoon

Zet voor het begin van de voorstelling je mobiele telefoon uit of in vliegtuigmodus. Zo voorkom je overlast voor de techniek en je medebezoekers.

Leeftijdsgrens
Er staat aangegeven vanaf welke leeftijd kinderen deze voorstelling kunnen bezoeken. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkeling en het begrips- en concentratievermogen van het kind. Wij verzoeken je daarom vriendelijk om de leeftijdsgrens in acht te nemen. 


Garderobe
Het gebruik van de garderobe is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld).

Gastvrouw & gastheer
Bij al onze voorstellingen in de Stadsschouwburg is een gastvrouw of gastheer aanwezig waar je terecht kunt voor vragen en opmerkingen.

Horeca
Tijdens de pauze, voor aanvang en na afloop van een voorstelling of concert zijn de bars geopend in de foyers. Je bent van harte welkom!

Inleidingen
Wil je je graag verdiepen in de voorstelling? Kom dan naar een gratis inleiding. Een inleider geeft een minicollege over bijvoorbeeld de inhoud, het maakproces of de historie van een werk, een scenario of een programma.

Kinderzitjes
Bij jeugdvoorstellingen in de Stadsschouwburg zijn stoelverhogers te verkrijgen voor de allerkleinsten.

Aanvangstijd
Om uitvoerenden en publiek zo min mogelijk te storen zal je slechts in uitzonderlijke gevallen na aanvang van de voorstelling nog een plaats worden aangewezen. Dit is afhankelijk van de voorstelling. Terugbetaling van kaarten is helaas niet mogelijk.

Drankje inclusief
Het drankje in de pauze of na afloop is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). Het drankje staat klaar in één van onze foyers. Staat je drankje er niet bij, bestel het dan bij de bar.

Jouw veiligheid in onze gebouwen
Stadsschouwburg Haarlem hanteert een streng protocol met betrekking tot de veiligheid van onze bezoekers. Dit betekent onder meer dat onze medewerkers zijn getraind op calamiteiten. De gebouwen zijn uitgerust met alle belangrijke noodvoorzieningen. Ook staan wij in nauw contact met en handelen volgens instructies van de politie en brandweer.

Bezoekersvoorwaarden
Op al onze diensten zijn de bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Download hier de bezoekersvoorwaarden of vraag naar een exemplaar bij onze kassa.

Mensen met een beperking


Rolstoelgebruikers

Voor bezoekers met een rolstoel is de Stadsschouwburg goed toegankelijk. Er zijn invalidentoiletten aanwezig op de begane grond. Bij de Stadsschouwburg zijn drie gehandicaptenparkeerplaatsen.

Scootmobiels en rollators kunnen niet meegenomen worden in de zaal. Deze kunnen op de door het personeel aan te geven plaatsen gestald worden.

Neem contact op met de Kassa via 023 - 512 12 12 om rolstoelplaatsen te reserveren of om aan te geven dat je slecht ter been bent. Wanneer je samen naar een voorstelling komt, zijn er mogelijkheden om naast elkaar te zitten. 

Slechthorenden

Slechthorenden kunnen in de Stadsschouwburg terecht bij de garderobe voor een geluidsversterker.

Maak je gebruik van een schrijftolk? Neem bij het boeken van je ticket(s) contact op met de kassa via kassa@ssphaarlem.nl zodat we een kaartje kunnen reserveren voor deze schrijftolk. 


Visuele beperking

Hulphonden zijn welkom in de Stadsschouwburg. Ook zijn er bij al onze voorstellingen gastvrouwen/gastheren aanwezig om bezoekers met een visuele beperking te begeleiden.

Een kijkje in de zaal
Veelgestelde vragen

 
Ik wil via de website 2 stoelen boeken, waar er nog 3 naast elkaar vrij zijn. Dit lukt niet, hoe kan dit?
Dit is om te voorkomen dat er veel enkele plaatsen in de zaal overblijven. Als dit de laatst beschikbare stoelen zijn, kan het wel. Bij niet uitverkochte voorstellingen wordt deze restrictie eerder losgelaten.

Hoe zijn de zichtlijnen?
Op sommige plaatsen is het zicht op het podium of het zitcomfort minder. Wij hanteren daarom in de meeste gevallen 4 of 5 rangen. De rangindeling kan per voorstelling verschillen, dit is afhankelijk van de voorstelling en het toneelbeeld. Bij de start van de verkoop is het toneelbeeld niet altijd bekend bij ons. De zogenaamde mise-en-scène van de acteurs (en ook decors) op het podium staat vast en kan in de meeste gevallen niet worden veranderd. Als het gaat om de zichtlijnen van een kind, dan zijn er stoelverhogers beschikbaar.  

Is er genoeg beenruimte?
De Stadsschouwburg is een rijksmonument en dat betekent dat wij bij de inrichting van het gebouw gebonden waren aan de bestaande ruimte en zaalopstelling. We hebben met de keuze voor de stoel en het plaatsen van minder stoelen beenruimte gewonnen. De situatie is niet op alle plekken ideaal voor langere mensen. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met de afdeling Kaartverkoop.

Wat moet ik doen als ik te laat ben?
We willen dat de voorstelling op tijd begint. Daarom kunnen wij na aanvang de toegang tot de zaal of jouw zitplaats niet garanderen. Soms heeft het gezelschap geen bezwaar en laten wij alsnog toe dat je op een plek gaat zitten waar zowel het publiek als de bespelers geen hinder van ondervindt. Mocht je te laat zijn, dan wordt een geschikt moment afgewacht om de zaal te betreden, zodat het de cast en het publiek zo min mogelijk stoort. Wanneer de voorstelling geen pauze heeft, zou dat kunnen betekenen dat je de zaal niet meer in kan.

Hoe zit het met het pauzedrankje?
Het drankje in de pauze of na afloop is bij de toegangsprijs inbegrepen (tenzij anders vermeld). Het drankje staat klaar in één van onze foyers. Omdat wij op de avond zelf niet kunnen bepalen hoeveel bezoekers gebruik maken van het drankje, zetten wij op basis van het aantal verkochte tickets, een bepaald aantal drankjes neer. Wanneer de drankjes op zijn of als jouw favoriete drankje er niet tussen staat, kan je altijd bij de bar een drankje kiezen. 

Soms vind ik het geluid te hard in de zaal. Kunnen jullie daar iets aan doen?
Bij elke voorstelling zijn technici van het theater en van het gezelschap betrokken. Onze technici helpen hen bij het opbouwen van de voorstelling. Tijdens de voorstelling bedienen de technici van het gezelschap het licht en geluid. Zij bepalen tijdens de voorstelling zelf de geluidsterkte. Onze technici meten regelmatig de geluidsterkte om te voorkomen dat de toegestane limiet wordt overschreden. 

Waar kan ik het beste mijn fiets parkeren?
Aan de zijkanten van de Stadsschouwburg zijn voldoende fietsenrekken. Wij beschikken niet over een bewaakte fietsenstalling of over elektrische oplaadpunten. Op het Hortusplein (Luitestraat 1), op 500 meter van de Stadsschouwburg, is een gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling. Bekijk hier de openingstijden.