Introdans

Fall
do 28 sep ’23 en vr 29 sep ’23
do 28 sep ’23
en
vr 29 sep ’23

Introdans brengt twee van de belangrijkste choreografen van deze tijd samen. Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui zijn meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers: in hun werk verbinden ze culturen, dansstijlen en kunstdisciplines. 

‘Kaash’ van Akram Khan was bij de wereldpremière in 2002 een sensatie. De wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans bezorgde de choreograaf op slag wereldfaam.

‘Pure’ van Sidi Larbi Cherkaoui is een lyrisch, virtuoos en ontroerend duet, vol bijzondere lifts. In de intieme choreografie onderzoekt Cherkaoui het thema zuiverheid in spirituele zin. Wat blijft er over als je alle menselijke verlangens loslaat?

De avond besluit met ‘Fall’ van Cherkaoui, gezet op meditatieve klanken van Arvo Pärt. De titel verwijst zowel naar de vallende en verkleurende herfstbladeren als naar het continue gevecht van het (dansers)lichaam met de zwaartekracht.

 

In de Pers

De Volkskrant over ‘Kaash’
“Een vuurwerk van beweging en klank. De dansers excelleren. Wat een intrigerende taal en fantastische beheersing!”

The Times over ‘Kaash’
“A striking work of pure dance that takes the spectator on a journey from the vast echo of outer space down into the red-hot centre of the Earth.”

Dagblad van het Noorden over ‘Pure’
“Een heel gave parel.”

Website: Introdans

 

Inleiding

19.00 uur | Spiegelcafé
De inleider geeft een minicollege over de inhoud en het maakproces. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor de voorstelling.

Avondvullend programma rond topchoreografen Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui.