Laagland

Het Nationale Theater
Telegraaf ★★★★ / “Ambitieuze politieke satire " Theaterkrant
vr 20 okt ’23 en za 21 okt ’23
vr 20 okt ’23
en
za 21 okt ’23

Het Nationale Theater presenteert ‘Laagland’, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (‘Het jaar van Fortuyn’). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Regisseur Eric de Vroedt en zijn topcast schetsen het portret van een samenleving die wankelt langs de kloof tussen elite en middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland.

Credits

Tekst Nathan Vecht | Regie Eric de Vroedt | Spel Soumaya Ahouaoui, Emma Buysse, Tamar van den Dop, Alex Hendrickx, Alwin Pulinckx, Mark Rietman, Betty Schuurman, Esther Scheldwacht, Joris Smit, Jaap Spijkers en Nazanin Taheri 

In de kleine gemeente Langwetering wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo. Tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt echter dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende elektromonteur Ferry, niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen. Er ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt de strijd een fatale wending.

Website: Het Nationale Theater

Laagland met blindentolk op 21 oktober

Deze voorstelling op 21 oktober is geschikt voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling wordt speciaal voor blinde en slechtziende bezoekers een 'meet & feel' georganiseerd. Bij deze speciale inleiding kunnen zij alvast kennismaken met de stem van de acteurs en voelen aan decorstukken, kostuums en rekwisieten. Tijdens de voorstelling kijkt een blindentolk live mee en beschrijft wat er op het podium gebeurt. Dit is via een koptelefoon te horen. Wil je gebruikmaken van de blindentolk? Kies dan bij het bestelproces voor het kaarttype ‘met blindentolk’. Je ontvangt voor de voorstelling nog een servicemail met extra informatie over je bezoek.

SneakPeek

Begin je bezoek digitaal
Beleef Laagland ook online met het virtuele verhaal van schrijver en regisseur Alkan Çöklü. Via de SneakPeek app volg je in de dagen vóór je bezoek de digitale levens van Mette (Emma Buysse) en Nick (Alex Hendrickx), de dochter en zoon van de hoofdpersonages. Via je telefoon zie je hun berichten en video-chats. De jeugdige blik die Mette en Nick op hun vaders werpen laten hen zichzelf, elkaar en een belangrijk geheim ontdekken. 

Hoe werkt het?
De SneakPeek beleef je het beste als je ook de theatervoorstelling Laagland bezoekt. Het SneakPeek verhaal start dan 6 dagen voor je theaterbezoek. Ga naar www.sneakpeek.nu/laagland en de rest wijst zich vanzelf! 

In de media

TELEGRAAF ★★★★
“Nathan Vecht en Eric de Vroedt steken de thermometer diep in de samenleving”  / “pijnlijk raak” / “Tamar van den Dops wanhoop gaat door merg en been”

VOLKSKRANT ★★★
“snedig gespeeld door de voortreffelijke Mark Rietman”  / “De minutieuze regie van Eric de Vroedt met haar flitsende overgangen naar nieuwe scènes geven de voorstelling ondertussen veel flair en houden je visueel geboeid” 

THEATERKRANT
“Ambitieuze politieke satire” / “Alle politici en ambtelijke woordvoerders moeten dit stuk zien” / “Rietman als Ferry is overtuigend sterk en glorieus”

BRABANT CULTUREEL
"Schrijver Nathan Vecht en Het Nationale Theater brengen de lokale werkelijkheid griezelig dichtbij in het nieuwe toneelstuk ‘Laagland’."

Nieuwe, vlijmscherpe komedie over de staat van Nederland.