Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY & DoelenEnsemble

Song of the dark forest
"Gedanst requiem raakt het hart" Noord-Hollands Dagblad
vr 24 nov ’23 en za 25 nov ’23
vr 24 nov ’23
en
za 25 nov ’23

Het aangrijpende, meeslepende en troostrijke ‘Song of the dark forest’ wordt uitgevoerd door het volledige ensemble van Scapino Ballet Rotterdam, barriton Andrii Ganchuk, live begeleid door het DoelenEnsemble. In de voorstelling wordt de tragiek van de oorlog bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden, maar hij wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en werk van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Credits

Concept en regie Serge van Veggel | Choreografie Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas en Miller de Nobili | Muzikale leiding Maarten van Veen en Arie van Beek

Muzikaal is er een hoofdrol voor Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov, waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Als slot wordt er gedanst op het recente ‘Prayer for Peace’ van Sergey Akhunov, een titel die de lading van deze voorstelling mooi dekt. Eerder werkte Scapino samen met OPERA2Day en regisseur Serge van Veggel aan het succesvolle ‘Opera Melancholica’.

In de media

DE VOLKSKRANT
"Het mooist is de ontroerende chemie tussen zanger Ganchuk en zijn dansende alter ego Filip Wagrodzki. Daarin keren onnadrukkelijk alle oorlogsschimmen terug."

THEATERKRANT
"Het is opmerkelijk hoe de Russische muziek en de liederen, alle gezongen door Andrii Ganchuk, door merg en been gaan prachtig, gearrangeerd zijn en gespeeld worden door het DoelenEnsemble."

NOORD-HOLLANDS DAGBLAD
"Gedanst requiem raakt het hart"
"Over de ziel van de voorstelling voelden we ons verbonden".

 

Websites: Scapino Ballet| Opera2day | Doelen Ensemble

 

Inleiding

19.00 uur | Spiegelcafé
De inleider geeft een minicollege over de inhoud en het maakproces. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor de voorstelling.

Onderdeel van Dubbeldans, vijf avonden dans voor maar € 100. Bestel hier de serie Dubbeldans