Tjitske Reidinga

Portret
vr 4 okt ’24 en za 5 okt ’24
vr 4 okt ’24
en
za 5 okt ’24

Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs maken. Daarom schreef ze een voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen onewomanshow, dan is het wel jezelf.Credits

Concept Tjitske Reidinga, Martine Bakker en Corien van der Zwaag | spel Tjitske Reidinga | kostuums Sofie Marietta Eugene

Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en haar favoriete muziek. ‘Portret’ is fijne theateravond die je iets geeft: het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor iets leuks, zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is. Een ode aan het theater en aan het kleine leven, een solo over de kracht van fantasie en over alles kunnen zijn.

Let op: tot onze spijt kan de voorstelling van Tjitske Reidinga zaterdagavond 23 maart niet doorgaan wegens ziekte. Alle kaartkopers zijn op de hoogte gesteld. 

Website: More theater

In de media

Trouw ★★★★
“Portret is een voorstelling die Tjitske Reidinga met trots mag bijschrijven in haar schriftje.” 
“.. dat realisme maakt Portret echter alleen maar sterker en ontroerender, hier staat een vrouw die leeft waarover ze spreekt.”

de Volkskrant ★★★
“De kern van Portret: we spelen voortdurend een andere rol, iedereen ziet een ander portret van je, en probeer dan nog maar eens goed en eerlijk naar jezelf te kijken…” 
  
NRC ★★★
“Reidinga is een begaafd tragikomisch actrice.” 
 
de Theaterkrant 
“Ze levert een inspirerend verhaal af voor iedereen wier leven een beetje aan in het inkakken is.” 
“En als er na Portret nog meer stappen volgen op dat pad, kunnen we nog veel plezier beleven aan Reidinga in haar nieuwe leven.” 


Portret is een droogkomische en ontroerende solo over de kracht van fantasie.