Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag

Islands of Empathy (in a sea of chaos)
wo 24 jan ’24 20:00 - 21:20
wo 24 jan ’24
20:00 - 21:20
  • wo 24 jan ’24
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg Zaal

In Islands of Empathy (in a Sea of Chaos), de nieuwste performance van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, staat het thema empathie centraal en wordt onderzocht hoe dit de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven. Het is een interculturele verkenning van empathie, in samenwerking met Slagwerk Den Haag en de Senegalese muzikant Pape Seck. 

ISLANDS of EMPATHY | Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag from Club Guy & Roni on Vimeo.

Credits

Choreografie Roni Haver en Guy Weizman | dans Camilo Chapela, Adam Peterson, Jésula Toussaint Visser, Angela Herenda, Igor Podsiadly e.a. | muzikanten Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag), Pape Seck (Slagwerk Den Haag) compositie Thys lichtontwerp Maarten van Rossem kostuum Tania Ballve, Guy Weizman
dramaturgie Friederike Schubert

 

In de Nederlandse cultuur wordt geleerd om continu de beste versie van onszelf te zijn; als individu en onafhankelijk van de behoeften van anderen. Terwijl in talloze andere culturen de nadruk juist ligt op het welzijn van het collectief en veel minder op persoonlijke ontwikkeling. Een keerzijde van empathie kan zijn dat je zo’n hechte groep vormt dat de kloof met mensen buiten de groep alleen maar groter wordt.

Club x Senegal
Islands of Empathy is een samenwerking met Senegalese griots; verhalenvertellers die tradities en geschiedenis in leven houden met dans, muziek en poëzie. In Senegal ontmoette Club Guy & Roni spirituele leiders, dansers en kunstenaars en sprak met hen over empathie en community. Deze gesprekken vormen de blauwdruk voor Islands of Empathy.

De combinatie van live gespeelde beats door Slagwerk Den Haag en Pape Seck en de kenmerkende explosieve energie van het ensemble van Club Guy & Roni zorgt voor een overweldigende dansvoorstelling.

The Human Odyssey
Islands of Empathy (in a Sea of Chaos) maakt deel uit van Club Guy & Roni’s Human Odyssey, waarin verschillende menselijke gevoelens zoals liefde, angst, geluk en empathie onderzoeken vanuit een intercultureel perspectief.

De voorstelling is ook geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken. De weinige tekst die erin voorkomt is in het Engels of Spaans.

Websites: Club Guy & Roni | HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag)

 

In de media

DVHN ★★★
“Een visueel spektakelstuk van grote schoonheid”
“Spectaculaire dansscènes, opzwepende ritmes, afgewisseld met prachtige, ingetogen zang van Pape Seck.”

de Volkskrant ★★★
“een energieke voorstelling over cohesie in een verbrokkelde samenleving”

NRC
"Lekkere choreografie met woeste zwenkingen en zwaaiende ledematen, soms een soort geknakte variant van klassiek."

Parool
"Vet aangezette dramalijn contrasteert mooi met abstracte dans in slagwerk- en dansspektakel."

 

 

Lees het programmaboek

Luister de podcast: