Pinocchio Effect (10 tot 110)

Scapino Ballet Rotterdam, Cecilia Moisio en Maas theater en dans
vr 2 feb ’24 en za 3 feb ’24
vr 2 feb ’24
en
za 3 feb ’24

Een familievoorstelling voor iedereen van 10 tot 110 jaar vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen. Waarom liegen we eigenlijk en waarover?

 

Scapino Ballet Rotterdam, theatermaakster Cecilia Moisio en Maas theater en dans slaan de handen ineen voor een familievoorstelling vol humor over een serieus onderwerp: liegen. Zowel ouders als kinderen jokken tegen elkaar, maar dikwijls liegen we ook tegen onszelf. Vaak zijn dat leugentjes om bestwil, maar soms ook verraderlijk bedrog. En terwijl de een makkelijk liegt, blijft de ander met een schuldgevoel zitten. Waar komt die drang om te liegen toch vandaan?

In ‘Pinocchio Effect’ wonen de dansers als één familie samen in een huis vol geheime kamers. Ze proberen elkaar te manipuleren of te ontsnappen aan de realiteit. Langzaam komen hun leugens en waarheden aan het licht en tonen zij hun ware aard. Zet je schrap voor de allerslechtste voorstelling van de hele wereld, met theater, live-video, nietsverhullende performances en dans die niet kan liegen!

Wist je dat?
Pinocchio Effect = Als we liegen zwelt het weefsel in onze neus waardoor die gaat jeuken. Vaak kan je mensen betrappen als ze na een leugen even snel hun neus aanraken.

Documentaire
In de lente van 2023 voerde Cecilia Moisio in aanloop naar het creatieproces voor Pinocchio Effect vooronderzoek uit in de vorm van Laboratories: interviews met families, ouders en hun kinderen over vertrouwen, communicatie en hoe zij omgaan met eerlijkheid binnen hun familiedynamiek. Paul Sixta filmde deze Laboratories en maakte een documentaire die 45 minuten voorafgaand aan de voorstelling vertoond zal worden in het Spiegelcafé.

Website: Scapino Ballet

Familievoorstelling vol dans, humor, video en performances over liegen!