Ripple

TeaTime Company
Dansdagen Haarlem
vr 12 apr ’24 21:15
vr 12 apr ’24
21:15

Terwijl de grote spiraal in een eindeloze cirkel ontzagwekkend over het podium rolt, staan de performers voor constante uitdagingen. Ze worden gedwongen om te anticiperen en te reageren op de voortdurende beweging van het metalen wiel, dat op sommige momenten lijkt te gehoorzamen en op andere momenten juist een eigen wil lijkt te hebben.

De gigantische metalen spiraal, met een hoogte van 2,5 meter en een lengte van 5 meter, domineert als fysieke sculptuur het podium en de spelers. Dit is niet simpelweg een object of een rekwisiet. Het is een set die volledig kan bewegen: het is onze acrobatische en manipuleerbare speeltuin. Circus, dans en architectuur komen samen in Ripple.

TeaTime Company is het jonge circus- en danscollectief van Hannah Rogerson (Ierland), Bavo De Smedt (België) en Pieter Visser (Nederland). Alle drie studeerden in 2017 in Tilburg af; Hannah aan de Fontys Dansacademie, Bavo en Pieter aan de circusacademie ACaPA. Hun vriendschap, nieuwsgierigheid naar hun disciplines (hedendaagse dans, jongleren en acrobatiek aan de Chinese paal) en hun wens om onderzoek te doen op het kruispunt van dans en circus waren aanleiding om na hun afstuderen TeaTime Company te starten.

Cast & crew

Performers: Hannah Rogerson Hannah Rogerson, Bavo De Smedt, Pieter Visser
Concept & Choreografie: TeaTime Company
Dramaturgie: Lou Cope
Sculptuur: Willy Cauwelier | La Chose
Videografie: Maarten Rutten
Fotografie: Hans maakt en foto
Muziek: Bastian Benjamin

Onderdeel van