Fe|Male

LAVA Collective / Dansgroep Haarlem
Dansdagen Haarlem
zo 14 apr ’24 20:30
zo 14 apr ’24
20:30
  • zo 14 apr ’24
    20:30
    Schuur Benedenzaal

Fe|Male is een programma met twee choreografieën: Wild van Dansgroep Haarlem en étude des hommes van LAVA Collective. Het programma is een samenwerking van LAVA Collective, Dansgroep Haarlem en de Schuur, die ontstaan is uit een initiatief van de Haarlemse choreografe Haya Maëla. Onder de titel Danshelix ontwikkelt zij activiteiten voor dansers en makers met verschillende achtergronden. Na afloop is er een nagesprek in de zaal.

 

 

 

Dansdagen Haarlem is een samen­wer­king met de Schuur en wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds, het Cultuur­fonds en gemeente Haarlem

Let op: deze voorstelling is in Schuur. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website van Schuur.

Professionals en amateurs laten zich inspireren door bestaande voorstellingen, maken nieuw werk en tonen dat aan een publiek. Wild is gemaakt na het zien van werk van Patricia van Deutekom van LAVA Collective. 
Voor LAVA Collective is talentontwikkeling een belangrijk en vast onderdeel in hun werk. Van Deutekom heeft al jaren de missie om nieuw publiek van jonge dans- en theaterliefhebbers bij LAVA Collective te betrekken en het professionele- en het amateurveld met elkaar te verbinden. Afgelopen jaar is de fysieke kennismaking met Dansgroep Haarlem gestart met dansworkshops door de professionele dansers van LAVA Collective. Met deze double-bill verdiepen zij de samenwerking, inspireren elkaar en brengen elkaars werelden dichterbij. Fe|Male is een programma met twee bijzondere werken, waarin mannelijkheid en vrouwelijkheid de leidende thema’s zijn.

Dansproductie Wild van Dansgroep Haarlem
De nieuwe korte dansvoorstelling van Dansgroep Haarlem, Wild, neemt het publiek mee naar het wilde aspect in zichzelf. Zijn we nog in contact met onze wilde man/vrouw? Hoe authentiek, ongetemd en ongecultiveerd zijn we nog? Hoeveel ruimte is er in ons leven om jezelf te zijn, in een wereld vol individualisering en invloeden van influencers? Wild neemt de balans in ieder van ons in relatie tot de mechanismes in de maatschappij onder de loep. Time to rewild yourself!

Choreografe Haya Maëla maakt dit werk met het archetype van de wilde mens in het achterhoofd, die leeft vanuit het besef onderdeel te zijn van de natuur en van een groter geheel. Maëla werkte samen met Patricia van Deutekom met de dansers vanuit improvisaties en eigen beleving, inmiddels een beproefde werkwijze.

Cast & crew

Choreografie: Haya Maëla i.s.m. Patricia van Deutekom en de dansers
Dans: Dansgroep Haarlem: Chantal Nieuw Beerta, Daan van der Es, Femke Lemon, Floortje Hendriks, Lois Rooseman, Romy Sluijs, Roby Roest, Susan Hoogbergen
Muziek: Sarah Neutkens e.a.
Duur: 30 minuten


LAVA Collective: étude des hommes
Als tweede voorstelling is een kort werk te zien van Patricia van Deutekom. Als artist in residence deed zij in mei 2023 in HUIS Conny Janssen Danst onderzoek naar mannelijkheid en vrouwelijkheid, naar gedragscodes en omgangsvormen. In étude des hommes exploreert zij met twee vrouwelijke dansers van haar collectief het thema mannelijkheid vanuit een vrouwelijke visie en lichaamstaal. Een onderzoek naar een basis, het verhaal en de kracht die schuilgaat achter de emoties jaloezie en eenzaamheid en de actie én reactie van verbondenheid.

Cast & crew

Choreografie: Patricia van Deutekom
Dans: LAVA Collective: Ronja Keultjes, Anna Mikuła
Muziek: Matteo Myderwyk
Duur: 27 minutes


Website: dansgroephaarlem en lavacollective

Onderdeel van