Jitske Kramer & Dolf Jansen

All Inclusive (Kennis & Comedy)
zo 5 mei ’24 15:00 - 16:30
zo 5 mei ’24
15:00 - 16:30
  • zo 5 mei ’24
    15:00 - 16:30
    Stadsschouwburg Zaal

Jitske Kramer en Dolf Jansen delen het podium tijdens dit muzikale theatercollege over verschillen. Over overeenkomsten, over samen mens zijn. Belangrijke thema’s, zeker op 5 mei.Credits

Jitske Kramer, Dolf Jansen, onder begeleiding van twee muzikanten.

In dit bijzondere theatercollege onderzoekt antropoloog Jitske Kramer samen met cabaretier Dolf Jansen wat het betekent om samen mens te zijn. Hoe kun je een goed mens zijn? Hoe ga je om met macht, in- en uitsluiting en privileges? Wat betekenen woorden als woke en inclusie? Jitske vertelt haar persoonlijke verhaal en deelt antropologische inzichten over de dynamiek van verschil. Dolf Jansen reageert op de vragen die opgeworpen worden en geeft zijn mening. Met speciale aandacht voor de gelijkheid en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Jitske Kramer
Jitske Kramer is de bekendste antropoloog van Nederland. Ze is spreker, ondernemer, facilitator en oprichter van Human Dimensions. Ze reist de wereld over om te leren van traditionele healers, bijzondere leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Met als doel de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren en de wereld een beetje mooier te maken. Inmiddels heeft ook het buitenland haar talent ontdekt, en treedt ze op van Helsinki tot Belgrado, van Riga tot Milaan.

Dolf Jansen
Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma’s. Vanaf 2006 tourt Dolf met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters. Op de radio is Jansen elke week te horen met ‘Afslag Thunderroad’ en ‘Spijkers met Koppen’.

 

Een middag met heldere theorie over zware thema’s, maar ook licht, lucht en lach door spoken word, live muziek en comedy.