Veldheren Live

Peter van Uhm & Mart de Kruif
zo 6 okt ’24 15:00
zo 6 okt ’24
15:00
  • zo 6 okt ’24
    15:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

In 2023 bleek de podcast ‘Veldheren’ direct een doorslaand succes. In relatief korte tijd werd het een van de belangrijkste bronnen in de duiding van de oorlog in Oekraïne. Wat kunnen we leren van de geschiedenis van oorlogen in het hedendaagse conflict? Hoe is het met het leger in Europa gesteld? En wat als ons land vandaag zou worden aangevallen? 

Credits

regie: Peter de Baan | met: Peter van Uhm en Mart de Kruif | gespreksleider: Jos de Groot

Peter van Uhm en Mart de Kruif, Nederlands belangrijkste generaals buiten dienst, gaan met ‘Veldheren Live’ het theater in. In dit allereerste militaire theatercollege geven zij een unieke kijk in de huidige stand van zaken aan de frontlinie. Onder leiding van journalist Jos de Groot gaan ze dieper in op wat oorlog betekent en delen ze hun kennis en ervaring. Wie kan ons land beter aan antwoorden helpen in deze onzekere tijd? Dichter bij de frontlinie kom je niet. 

 

In de pers

Het Financieele Dagblad
“‘Veldheren’ kan bogen op militaire kennis en ervaring die andere oorlogsduiders ontberen.” 

Dichter bij de frontlinie met Peter van Uhm en Mart de Kruif.