Bas de Brouwer

Romeo & Julia

HNTjong & Het Nationale Theater & IRC
★★★★ NRC "De voorstelling blijft verrassen met kleurrijke scènes''
do 10 okt ’24 en vr 11 okt ’24
do 10 okt ’24
en
vr 11 okt ’24

‘Romeo & Julia’ wordt een spectaculaire remake van Shakespeares verhaal over liefde, vriendschap en verraad. Met streetdance van ‘golden boy’ choreograaf Shailesh Bahoran van Illusionary Rockaz Company, een tekst van aanstormend schrijftalent Melissa Knollenburg en een regie van de gerenommeerde Noël Fischer wordt het wereldberoemde toneelstuk in een eigentijdse setting geplaatst. 

Credits

regie: Noël Fischer | choreografie: Shailesh Bahoran | tekst: Melissa Knollenburg, op basis van werk van Shakespeare | spel: Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi en Kharim Amier | dans: Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff en Tosca Knauf

De dertienkoppige topcast van acteurs en dansers, met Vanja Rukavina en Soumaya Ahouaoui in de hoofdrollen, staan in de kapotte stad Verona. Er vloeit geen bloed meer door de straten, maar het oprukkende zeewater heeft de stad opgeslokt. Hier komt de mythe over hopeloze liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven. Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen? Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? 

Website: HNT

In de pers

★★★★ NRC 
"De voorstelling blijft verrassen met kleurrijke scènes, waarin spel en dans elkaar afwisselen. "

★★★★ HP/Detijd
"Deze Romeo & Julia slaagt juist door haar uitzonderlijkheid: de voorstelling wil nergens op lijken." 

De Groene "Ze spatten van toneelplezier van de bühne." 

Spectaculaire remake van Shakespeares verhaal over liefde, vriendschap en verraad.