High-Rise

Orkater
vr 1 nov ’24 en za 2 nov ’24
vr 1 nov ’24
en
za 2 nov ’24

Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ‘ILIAS’ en het bejubelde ‘De meester en Margarita’, maakt KONVOOI dit keer muziektheater van de dystopische roman ‘High-Rise’ van J.G. Ballard uit 1975. 

Credits

regie: Belle van Heerikhuizen | spel: Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Victor IJdens, Bart Sietsema, Imke Smit en Jasper Stoop | decor: Ruben Wijnstok | kostuums: Esmée Thomassen | lichtontwerp: Stefan Dijkman | compositiebijdrage en sounddesign: Aniek de Rooij | dramaturgie: Liesbeth Coltof

De eigenaardige wiskundige Alice verhuist naar een appartement op de vijfentwintigste verdieping van een moderne woontoren. Alles is er voorhanden en alles is comfortabel – voor even. Want vanaf het moment dat Alice haar appartement betrekt, beginnen het gebouw en de verstandhouding tussen haar bewoners barsten te vertonen. Er gebeuren onverklaarbare dingen en vooral: niemand lijkt in te willen grijpen. De steenrijke architect van het gebouw, Royal, kijkt vanaf zijn penthouse op het dak gefascineerd naar beneden. Terwijl Alice grip probeert te krijgen op het geleidelijke verval van de flat, passen de andere bewoners zich aan. Of ze verdwijnen. ‘High-Rise’ is een absurd, ontregelend en muzikaal angstvisioen van de mens die tegen beter weten in zichzelf wil redden. 

Website: Orkater

 

In de pers

NRC ★★★★★ over ‘De meester en Margarita’ van KONVOOI: 

“Muziektheater dat op alle facetten omverblaast.”

Een muzikale koortsdroom over de mens in vrije val.