Corne van der Stelt

Maartje en Kine

Sneeuwbeesten
zo 12 jan ’25 15:00 - 16:30
zo 12 jan ’25
15:00 - 16:30
  • zo 12 jan ’25
    15:00 - 16:30
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

In ‘SNEEUWBEESTEN’ doen Maartje en Kine er alles aan om de ‘julehygge’ uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. 

Julehygge gaat verder dan de oer-Hollandse gezelligheid: het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. En dat bieden Maartje en Kine in dit winterse revue-spektakel vol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engeland tot Peru. De samenwerking met lokale koren maakt deze fonkelende voorstelling tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen van het jaar heen trekt. Humoristisch én ontroerend, virtuoos en verrukkelijk plat.

Website: Maartje en Kine


In de pers

Theaterkrant
“Een gezellige en knusse kerstavond bij Maartje en Kine (...) met een exposé in meerdere delen over de mondiale rituelen bij het vieren van het Feest van het Licht in het midden van de winter.”

Steenwijker Courant
“Soms serieus, maar meestal heerlijk humoristisch onderhoudend. En wat een muzikaliteit. (...) Cabaret van de bovenste plank.”

Dagblad van het Noorden over Maartje en Kine
''Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.”

 

Wervelend midwinterfeest vol poëzie, kolder, sinistere sprookjes en nostalgie.