Igone de Jongh en Marijn Rademaker

Renaissance
vr 7 feb ’25 20:00
vr 7 feb ’25
20:00
  • vr 7 feb ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Het beroemde duo is weer terug, en hoe! In Renaissance krijgt het publiek de unieke kans om de passie van de pas de deux uit Het Zwanenmeer en Romeo en Juliet opnieuw te beleven. Ontdek de betoverende wereld van Igone de Jongh en Merijn Rademaker in dit nieuwe meesterwerk. Igone en Marijn brengen hun artistieke vrijheid op meesterlijke wijze tot uiting in vijf unieke choreografieën. 

Renaissance neemt je mee op een boeiende reis in een betoverde wereld, met een samenspel van video's, persoonlijke notities, ontboezemingen en natuurlijk vijf verbluffende dansstukken. Elk optreden is meesterlijk uitgevoerd door het beroemde duo Igone de Jongh en Marijn Rademaker.

Geniet van deze autobiografische dansvoorstelling, waarin Igone op intieme wijze haar levensverhaal deelt. Van de harde weg naar boven, de gloriejaren bij Het Nationale Ballet, tot aan de ‘vrije val’ van de afgelopen jaren. Ook Marijn Rademaker, die met haar als danspartner die gloriedagen heeft gedeeld, beleeft zijn eigen Renaissance. In een regie van Marc Pos komt dit tot uiting in een magische avond op het toneel. 

Renaissance is ontstaan door de bijzondere samenwerking tussen Igone de Jongh, Marijn Rademaker en Marc Pos, die tevens de regie op zich neemt.