Kruimels

Toneelgroep Maastricht
do 16 nov ’23 20:00 - 21:30
do 16 nov ’23
20:00 - 21:30
  • do 16 nov ’23
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

‘Kruimels’ is een poëtische, intieme voorstelling waarin een oudere vrouw met alzheimer en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. Tijdens het verloop van haar ziekte is een teruggetrokken fictieschrijfster afhankelijk geworden van haar jonge, impulsieve hulp om haar autobiografie te voltooien. Terwijl ze in een dromerige tocht langs de rafelranden van haar geheugen scheert, ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt.

Credits

Tekst Jennifer Haley | Vertaling Timen Jan Veenstra | Regie Jouman Fattal | Spel Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon 

Indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore omlijsten haar tocht door het schimmige geheugen, haar absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De regie van ‘Kruimels’ is in handen van Jouman Fattal, die haar bestaan als actrice afwisselt met dat van regisseur, en na ‘Schuld’ – over de genocide op de Jezidi’s in Irak – voor de tweede keer aan het roer staat van een productie bij Toneelgroep Maastricht.

Website: Toneelgroep Maastricht

Poëtische en intieme vertelling over een verborgen gezamenlijk verleden.