The Ruggeds en Ghetto Funk Collective

GROOVE
zo 10 dec ’23 15:00 - 16:30
zo 10 dec ’23
15:00 - 16:30
  • zo 10 dec ’23
    15:00 - 16:30
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal

The Ruggeds en Ghetto Funk Collective duiken in dit swingende dansconcert vijftig jaar terug in de tijd, naar de dagen van James Brown, Aretha Franklin en Marvin Gaye. Ze laten je horen hoe de platen van deze funk- en soullegendes van invloed waren op het ontstaan van de hiphop en house en alles wat daar nog tussenin zit.

Credits

Regie Niek Traa | choreografie Ruben ‘Chi’ Verhoeven | muziek Jessy ‘Boi Beige’ Kemper en Alexander ‘Shield Beats’ Skjold | met Lucinda Wessels, Rico ‘Zoopreme’ Coker, Sammy Huijts, Virgil ‘Skychief’ Dey, Roche Apinsa en Alexander ‘Shield Beats’ Skjold

Deze twee topdanscrews van Nederlandse bodem touren over de hele wereld met hun skills. In december 2022 werd The Ruggeds zelfs nog wereldkampioen Breaking. Maar wie weet ken je de groep ook van hun deelname aan het Amerikaanse ‘World Of Dance’, van Justin Biebers video ‘Where Are U Now’ of zag je ze op Lowlands. In ‘GROOVE’ bouwen de dansende muzikanten en muzikale dansers een feestje en geven zo hiphop en straatcultuur een plek in het theater. Dress to impress en geniet van een spetterende show vol livemuziek, improvisaties en spectaculaire dansmoves.

Website: The Ruggeds

Swingend dansconcert vol livemuziek, improvisaties en spectaculaire dansmoves.

“The Ruggeds hebben hiphopdans van Nederlandse bodem op de kaart gezet.”

Juryrapport Charlotte Köhler Prijs 2020