Wachten op Godot

Het Nationale Theater
vr 5 apr ’24 20:00 - 22:20
vr 5 apr ’24
20:00 - 22:20
  • vr 5 apr ’24
    20:00 - 22:20
    Pauze 21:00
    Stadsschouwburg Zaal

In 2009 regisseerde Erik Whien ‘Wachten op Godot’, toen zijn eerste Beckett-regie. Inmiddels is hij dé Beckett-regisseur van deze tijd en zet Whien opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Credits

Tekst Samuel Beckett | vertaling Jacoba van Velde | regie Erik Whien | spel Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit 

Acteurs Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit spelen het stuk uit 1953, dat de doorbraak betekende van Samuel Beckett.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, ‘want als hij komt, dan zijn we gered’.

Website: Het Nationale Theater

In de media

NRC ★★★★
'Was het ooit prettiger wachten op die verdomde Godot dan in het gezelschap van Mark Rietman en Jaap Spijkers?’
'Deze zachtaardige versie is vermakelijk én mistroostig'.

I Love Theater ★★★★
‘Laat je verrassen door het goede spel, de goede tekstbehandeling en de goede regie’

Scenes ★★★★
‘Grappig en troostrijk door subliem spel’


Inleiding

19.00 uur | Spiegelcafé
De inleider geeft een minicollege over de inhoud en het maakproces. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor de voorstelling.

Theaterklassieker vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.