Elza Jo

The Almighty Sometimes

Theater Oostpool
vr 6 dec ’24 20:00
vr 6 dec ’24
20:00
  • vr 6 dec ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

De Australische Kendall Feaver won met haar toneelstuk ‘The Almighty Sometimes’ een prijzenkast vol awards. De bejubelde regisseur Daria Bukvić brengt de tekst naar de Nederlandse theaters, met in de cast onder meer Maartje Remmers en Renée Soutendijk.

Credits

tekst: Kendall Feaver | vertaling: Bregje Hofstede | regie: Daria Bukvić | spel: Selin Akkulak, Maartje Remmers, Renée Soutendijk en Mika de Pee

 

De net volwassen, briljante Anna heeft sinds haar achtste te maken met psychische problemen. Ze is in therapie en slikt zware medicijnen. Nu ze meerderjarig is, wil ze onafhankelijker worden van haar moeder en psychiater, vrouwen die Anna altijd hebben beschermd. Ook stopt Anna met haar medicatie. Dat heeft enorme gevolgen voor haar en iedereen van wie ze houdt. Want wie is ze zonder haar medicijnen?

Theater Oostpool vertelt dit meeslepende verhaal over een jonge vrouw die vecht voor haar autonomie, over onvoorwaardelijke moeder-dochter liefde en over hoe zwaar het is om te leven met een kind met depressiviteit. Een voorstelling die raakt aan alle dilemma’s rond volwassen worden met een psychisch rugzakje en de vraag: wel of geen pillen? 

Website: Oostpool

Inleiding

19.00 - 19.30 uur | Spiegelcafé
Voorafgaand aan de voorstellingen wordt er een inleiding georganiseerd in het Spiegelcafé van de Stadsschouwburg. De inleider geeft een minicollege over de inhoud en het maakproces. Deze is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor de voorstelling. Let op: er is beperkt plek.

Onderdeel van de serie Dubbelspel

vijf avonden toneel in de Schuur en de Stadsschouwburg