Saman Amini

Saman Amini’s Integratieplan
Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2023
za 24 feb ’24 20:00 - 21:30
za 24 feb ’24
20:00 - 21:30
  • za 24 feb ’24
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Na een aantal de hemel in geprezen voorstellingen komt theatermaker, performer en muzikant Saman Amini met zijn eerste cabaretsolo. Hierin zet hij op even hilarische, intieme als pijnlijke wijze uiteen hoe we in onze multiculturele samenleving met elkaar omgaan en vraagt hij zich af waar zijn thuis is. 

Credits

Concept, muziek, tekst en spel Saman Amini | regie Geert Lageveen | muzikant en arrangementen Martin Verheesen 

Na een aantal de hemel in geprezen voorstellingen, zoals ‘A Seat at The Table’, kwam theatermaker, performer en muzikant Saman Amini met zijn eerste cabaretsolo. 

Gewapend met persoonlijke verhalen en een koffer vol sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, via zijn tijd in het AZC in Brabant tot zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht, onderwijl zoekend naar een antwoord op de vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

 

In de pers

NRC ★★★★★
“Beste cabaretvoorstelling van 2022. (…) Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.”

De Volkskrant ★★★★
“Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show.”

Scènes ★★★★
“Prachtig schurend cabaret van rasperformer.”

Website: Blacksheepcanfly

“Beste cabaretvoorstelling van 2022.” (NRC)