De Jaren

Het Nationale Theater & Internationaal Theater Amsterdam
“Gedurfde toneelregie" de Volkskrant ★★★★★
za 19 okt ’24 20:00
za 19 okt ’24
20:00
  • za 19 okt ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

‘De jaren’, het met prijzen en jubelrecensies overladen meesterwerk van de Franse auteur Annie Ernaux (1940), was ook in de toneelversie van Het Nationale Theater een groot succes. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival en Mariana Aparicio ontving een Theo d’Or voor haar hoofdrol.

Credits

tekst: Annie Ernaux | bewerking en regie: Eline Arbo | vertaling: Rokus Hofstede | spel: Mariana Aparicio, Nettie Blanken, Janni Goslinga, Ilke Paddenburg en June Yanez | muziek: Thijs van Vuure | decor Juul Dekker |
kostuum: Rebekka Wörmann, Bonnie Brandt (stage) 

 

Vijf actrices vertellen samen het leven van één vrouw. Ze groeit op tussen het puin van de Tweede Wereldoorlog, ontworstelt zich aan haar middenstandsmilieu en wordt een schrijfster met een scherp politiek en sociaal bewustzijn. Aan de hand van foto’s, songs en nieuwsberichten vertelt ze over emancipatie, vrouw-zijn, seksualiteit, klassenverschillen en individuele kansen. In losse scènes worden muzikale, vrolijke en melancholische herinneringen opgeroepen. Door één leven te volgen, zien we de wereld veranderen. 

Website: HNT

De rollen van Tamar van den Dop en Hannah Hoekstra worden in de herneming gespeeld door Janni Goslinga en Ilke Paddenburg.

In de pers

Theaterkrant
“Eline Arbo toont andermaal de beste ensembleregisseur van Nederland te zijn.” 

de Volkskrant ★★★★★

“Gedurfde toneelregie doet recht aan Ernauxs caleidoscopische meesterwerk. (…) Dankzij het fantastische spel en de muzikale performances die ze erin heeft verwerkt, vliegen de uren – en tegelijk de jaren – voorbij.”

 

“Theatrale magie. (…) Feestelijke taal- en acteerexplosie.” - Nederlandse Toneeljury