Anne van Zantwijk

Het Indisch Interieur

Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, e.a.
za 23 sep ’23 20:00 - 21:30
za 23 sep ’23
20:00 - 21:30
  • za 23 sep ’23
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg
    Stadsschouwburg Zaal

In Het Indisch Interieur van schrijver en regisseur Bo Tarenskeen zien we hoe het koloniale verleden nog steeds doorwerkt in de leden van een Nederlandse architectenfamilie.

Credits

Tekst en regie: Bo Tarenskeen | Co-regie: Erasmus Mackenna | Cast: Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, Bo Tarenskeen, Mingus Dagelet, Amarenske Haitsma

De pater familias (Hans Dagelet) probeert zijn erfenis te verdelen onder zijn kinderen (Bussemaker, De la Parra, Tarenskeen), kleinkinderen (Mingus Dagelet) en aanhang (Haitsma). Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadige, mysterieuze en complexe geschiedenis die nog steeds doorwerkt in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij.

Tarenskeen schreef met Het Indisch Interieur een subtiel drama over verdringing en ontworteling. Achter elk erfstuk schuilt een verhaal, maar de erfgenamen lijken niet echt happig om zich daarin te verdiepen. Drie generaties blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma dat allesbehalve afgerond is.

NB Tijdens de voorstelling wordt een videoregistratie gemaakt. Om die reden staan er meerdere camera’s in de zaal opgesteld. Het publiek wordt niet gefilmd. 

In de pers

NRC ★★★★
“Een voorstelling die je niet wil mislopen dit seizoen.” 

Trouw ★★★★
“Flitsende dialogen. Vaak buitelend over de even grappige als gênante clichés.” 

Theaterkrant
“Hans Dagelet in de prachtig gespeelde hoofdrol.” 

Een subtiel drama over verdringing en ontworteling.