Lonneke van der Palen

Brideshead Revisited

De Warme Winkel
zo 17 nov ’24 15:00
zo 17 nov ’24
15:00
  • zo 17 nov ’24
    15:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Florian Myjer en Abke Haring katapulteren de Engelse literatuurklassieker ‘Brideshead Revisited’ de 21e eeuw in. De stiekem-autobiografische roman van Evelyn Waugh uit 1945 vertelt over Charles Ryder. 

Credits

concept, tekst en spel: Florian Myjer en Abke Haring | eindregie: Ward Weemhoff | scenografie: Scott Robin Jun | compositie en geluidsontwerp: Rik Elstgeest | harpiste: Liesbeth Vreeburg | kostuums: Daphne de Winkel

 

Als jonge Oxford-student laaft hij zich een zwoele zomer lang aan het weelderige leven van de aristocratische familie Flyte op hun paradijselijke familielandgoed, waarbij hij verliefd wordt op zowel de zoon als de dochter des huizes. Maar met het einde van de zomer en de opkomst van het fascisme dient het volwassen leven zich aan. Wat de opmaat leek voor een radicaal en vrijzinnig leven, blijkt het begin van een uitzichtloos bestaan.

Zelf vastzittend in een bitter wereldbeeld, was het schrijven van deze roman voor Evelyn Waugh een poging om het geluk uit zijn jonge jaren terug te vinden. Hierdoor geïnspireerd misbruikt De Warme Winkel de roman als vehikel voor een autopsie van de liefde en een ontvouwing van onze (seksuele) identiteit, met livemuziek van Rik Elstgeest. “Een zinderende tweespraak over liefde.” (NRC ★★★★★)

Website: De Warme Winkel

 

In de pers

de Volkskrant ★★★★

“Een genereus en zeer kwetsbaar portret van twee mensen.”

The New York Times⁠:

“Myjer and Haring have taken a literary classic and riffed on it freely, in a warm, vulnerable way.”

Trouw ★★★★

“En dan is de voorstelling opeens afgelopen, alsnog met een bijzonder einde, maar zonder inlossing van de verwachtingen die werden opgeroepen. Het verlangen blijft dus, en bij het naar buiten lopen besef je dat dat perfect bij de voorstelling past.”⁠

Warme Winkel reanimeert een van de meest romantische romans ooit.