Slachthuis vijf

Theater Rotterdam | Erik Whien
wo 8 mei ’24 20:00 - 21:30
wo 8 mei ’24
20:00 - 21:30
  • wo 8 mei ’24
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Het bejubelde ‘Slachthuis vijf’ in de regie van Erik Whien komt terug naar het theater. De toneelbewerking van Kurt Vonneguts anti-oorlogsmeesterwerk werd in 2022 geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. Credits

Tekst Kurt Vonnegut | bewerking Koen Tachelet | regie Erik Whien | spel Bram Suijker, Sophie Höppener en Jasper Stoop | scenografie Marloes en Wikke 

De Amerikaanse soldaat Billy Pilgrim is losgeraakt van de tijd. Hij kan in 1965 een deur instappen en ergens in 1945 naar buiten komen. Zo herbeleeft hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het gruwelijke bombardement op Dresden en wordt hij gelijktijdig door aliens ontvoerd en tentoongesteld op hun planeet. Daar leert Billy dat de dingen niet anders kunnen gebeuren dan ze gebeuren.

In ‘Slachthuis vijf’ zien we Billy aan de hand van gesprekken met zijn dochter Barbara en zoon Robert door het verleden, heden en toekomst schieten. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit zijn leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis. 

De rollen van Hannah Hoekstra en Jip van den Dool worden in de herneming gespeeld door Sophie Höppener en Jasper Stoop

In de pers

NRC ★★★★★
“Een voorstelling waarin je kopje onder gaat en happend naar adem weer boven komt.”

Theaterkrant
“Bram Suijker vertolkt Billy Pilgrim in een fenomenale balanceer-act waarin een gedurfde, haast clowneske lichtvoetigheid een diepe tragiek verraadt.”

De Volkskrant ★★★★
“Schitterende theatrale beelden, intrigerende filosofische vragen en razend knap spel van Bram Suijker.”

Website: Theater Rotterdam

Erik Whien regisseert beroemde existentiële en hilarische anti-oorlogsroman.