The Fairy Queen

BarokOpera Amsterdam
za 6 apr ’24 20:00 - 21:50
za 6 apr ’24
20:00 - 21:50
  • za 6 apr ’24
    20:00 - 21:50
    Pauze 20:45
    Stadsschouwburg Zaal

Opera saai en oubollig? Niet bij Barokopera Amsterdam. Met A Fairy Queen, een Midzomernachtsdroom brengt BarokOpera Amsterdam het meesterwerk van Shakespeare samen met de adembenemende muziek van Purcell. Een danseres/performer, een acrobate, 5 zangers met 8 barok- en 2 Indiase instrumentalisten spelen, zingen en nemen het publiek mee in geestige en dramatische dialogen, geïnspireerd op Shakespeares originele libretto. Bollywood meets Barok in een sprookjesopera over alle facettes van de Liefde. 

 

The Fairy Queen is een ontmoeting tussen Barok- en Indiase muziek waarbij de rol van de Indiase jongen (Indian Boy), de spil van het verhaal - centraal wordt gezet. Inspiratie is geput uit de Indiase dans die bruggen slaat tussen traditie, historie en moderniteit.

Het libretto is geïnspireerd op het toen al beroemde toneelstuk van Shakespeare “A Midsummernight Dream”: Vier geliefden ontvluchten de meedogenloze wet van hun ouders naar eenmagisch bos waar Oberon en Titania over de ‘fairies’ regeren. Op dat moment is er een heftige ruzie tussen koning Oberon en koningin Titania over de voogdij van een Indiase jongen. Om te overwinnen beveelt Oberon aan de elf Puck de magische bloem te zoeken waarvan het sap een betoverend effect heeft: degene die het sap in zijn ogen krijgt wordt verliefd op het eerste wezen dat hij/zij ziet bij het ontwaken, mens of dier... 

Website: BarokOpera Amsterdam

Een danseres, een acrobate, 5 zangers en 10 instrumentalisten spelen, zingen en nemen het publiek mee in geestige en dramatische dialogen, geïnspireerd op Shakespeares beroemde Midzomernachtsdroom.

BarokOpera Amsterdam weet met A Fairy Queen een levendige en kleurrijke versie neer te zetten waarin alle ruimte is voor opera, toneel, pantomime, dans en acrobatiek

Place d'Opera