Bjorn Frins

Puccini – Le Villi

Opera Zuid
za 24 mei ’25 20:00 - 22:30
za 24 mei ’25
20:00 - 22:30
  • za 24 mei ’25
    20:00 - 22:30
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

‘Le Villi’ is een dansopera vol passie, liefde en mystiek. Giacomo Puccini baseerde zich op het eeuwenoude Centraal-Europese verhaal van de ‘Vilja’: jonge vrouwen die stierven aan een gebroken hart.

Credits

muziek: Giacomo Puccini en Karmit Fadael | muzikale leiding: Karel Deseure | regie en choreografie: Dreya Weber | met: Sílvia Sequeira, Denzil Delaere en Ivan Thirion | orkest: Philzuid

 

Eerder werd deze mythe gebruikt voor de creatie van het wereldberoemde ballet ‘Giselle’. Speciaal voor Opera Zuid componeert de Nederlandse componist Karmit Fadael een prelude, ‘Animus’, op het thema van het duistere woud als metafoor voor verdwaald raken in het leven.

Kort na zijn verloving met Anna moet Roberto een erfenis ophalen in de stad. ‘Vergeet mij niet’, roept Anna haar geliefde na, uit angst dat hij niet meer terugkeert. Roberto verzekert haar echter dat hij terugkomt en ze zullen trouwen. Maar als de winter aanbreekt wordt het wachten Anna te veel: ze bezwijkt aan een gebroken hart. Op zijn terugreis wordt Roberto verleid, niet wetende dat Anna overleden is. Eenmaal thuis verschijnt haar geest voor hem. Zij is een Villi geworden. Tevergeefs bidt Roberto om vergeving, maar Anna is vastberaden hem te wreken. Opera Zuid voert je met een betoverend samenspel van muziek, drama en dans mee naar een wereld waar gebroken harten gewroken worden.

Italiaans gezongen, met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Website: Opera Zuid

Mix van muziek, drama en dans over een wereld waar gebroken harten gewroken worden.