Herman

Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.
vr 15 mrt ’24 20:00 - 21:50
vr 15 mrt ’24
20:00 - 21:50
  • vr 15 mrt ’24
    20:00 - 21:50
    Stadsschouwburg Zaal

Wat doe je als je partner je na 26 jaar huwelijk aan de kant zet voor een ander? Het overkomt Herman in deze tragikomedie over een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. 

Credits

Script Peter de Baan en Bart van den Donker, naar het boek van Marc van Bree | regie Peter de Baan | spel Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier

Als vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vrijgezel én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest? Met vallen en opstaan leert hij zijn leven weer vorm te geven en stort hij zich in avonturen waar hij tot zijn eigen verbazing heelhuids uit komt. Al snel blijkt Herman ondanks – of misschien wel dankzij – alle tegenslag een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. ‘Herman’ wordt gespeeld door onder anderen topacteurs Stefan de Walle en Eva Van der Gucht.

Op 12 oktober 2023 won de serie ‘Oogappels’ de Gouden Televizier-Ring. Sinds 2019 is Eva Van der Gucht in deze prijswinnende serie te zien als Carola Metsers (BNNVARA). 

Ook Stefan de Walle is bekend van theater én tv. Vorig jaar nog speelde hij in de geweldige voorstelling ‘Tweede Hans’ en binnenkort is hij weer dagelijks te zien in het Sinterklaasjournaal.

Let op: waarschuwing voor bezoekers met epilepsie: in de voorstelling Herman zitten stroboscopische lichteffecten.

Websites: Stefan de Walle | Eva Van der Gucht

Tragikomedie over een laatbloeier met Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.