De Hospita

Simone Kleinsma, Paul Groot e.a.
do 15 feb ’24 en vr 16 feb ’24
do 15 feb ’24
en
vr 16 feb ’24

Simone Kleinsma, de grande dame van de Nederlandse theaterwereld, wordt 65 en viert haar jubileum met de eerste speciaal voor haar geschreven musicalcomedy. 

 

 

‘De Hospita’ vertelt het verhaal van de flamboyante Madeleine Coutard, die ooit revuester was. Wanneer de oud-comédienne en haar voormalig kostuumontwerper hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen, nemen ze drie studenten in huis. Behalve met lawaai en discussies krijgt Madeleine ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor veel hilariteit. Als haar weggestopte verleden zich ook nog onverwacht aankondigt, staat het leven van Madeleine totaal op zijn kop.

‘De Hospita’ neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam en het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een liveorkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters.

 

In de pers

AD ★★★★
“Het spelplezier tussen dit tweetal – Simone en Paul - is een genot om te zien.”

Musicalworld ★★★★
“Rake oneliners die doen denken aan de glorietijd van televisiesitcoms als The Golden Girls.”

Trouw ★★★
“Kleinsma die zich in alle disciplines – zang, dans en spel – opnieuw bewijst als de top allround musicalvakvrouw.”

Telegraaf ★★★
“De rode draad van de voorstelling is dat iedereen baat zou hebben bij wat meer empathie voor elkaar – een mooie, urgente boodschap in deze tijd van polarisatie en wantrouwen.”

Website: De Hospita

 

Grande dame Simone Kleinsma viert jubileum met gloednieuwe musicalcomedy.