Patrick Nederkoorn

Hoogtij
Genomineerd voor de Poelifinario Engagement 2023
za 17 feb ’24 20:00 - 21:30
za 17 feb ’24
20:00 - 21:30
  • za 17 feb ’24
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Zaal

Cabaretier Patrick Nederkoorn keek altijd het liefste weg van slecht nieuws. Tot hij op slag verliefd wordt op een klimaatactiviste. 

Credits

Tekst en spel Patrick Nederkoorn | regie Titus Tiel Groenestege | liedteksten Katinka Polderman, Johan Hoogeboom en Patrick Nederkoorn | piano en arrangementen Guido van de Meent 

Cabaretier Patrick Nederkoorn, winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs en bekend van ‘Spijkers met Koppen’, keek altijd het liefste weg van slecht nieuws. Maar op een wonderlijke date-avond wordt hij gekoppeld aan een klimaatactiviste en tot overmaat van ramp is hij op slag verliefd. Wat volgt is een achtbaan aan verontrustende inzichten, grappige misverstanden en bizarre toekomstbeelden. Die komen allemaal bij elkaar in een humoristische en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, liefde en Frau Antje. 

 

In de pers

Trouw ★★★★★
“Nu eens is hij grappig, dan weer ontroerend, maar altijd houdt hij de spanning vast. In de strakke regie van Titus Tiel Groenestege valt ieder woord op zijn plek, is elke beweging functioneel.”

Theaterkrant
“Wat indruk maakt is (…) de zorgvuldige manier waarop verhaal, humor, doemscenario, scenografie, muziek en geluidsfragmenten in elkaar grijpen.”

De Volkskrant
“Knappe voorstelling.”

Het Parool
“Fijne, beweeglijke performer die weet hoe je een lach moet scoren.”

Website: Patrick Nederkoorn

Achtbaan aan verontrustende inzichten, grappige misverstanden en bizarre toekomstbeelden.