Cirkel Solo's A

Dalton Jansen | Sherise Strang
Dansdagen Haarlem
zo 14 apr ’24 12:30 - 13:15
zo 14 apr ’24
12:30 - 13:15
  • zo 14 apr ’24
    12:30 - 13:15
    Stadsschouwburg Zaal

Speciaal voor Dansdagen Haarlem op 12, 13 en 14 april maken vier jonge choreografen een cirkelsolo: een choreografie gedanst door één danser binnen een verlichte cirkel. Voor een intense en intieme beleving van de dansvoorstelling zit het publiek hier in een kring omheen. Het publiek koopt een kaartje voor Cirkel Solo A en krijgt daarvoor twee solo's te zien. In deze Cirkelsolo's zie je het werk van dansmakers Dalton Jansen en Sherise Strang.

Dansdagen Haarlem is een samen­wer­king met de Schuur en wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Cultuur­sti­mu­le­rings­fonds, het Cultuur­fonds en gemeente Haarlem. De Cirkel Solo’s worden gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland, in het kader van de impuls ​‘Startende makers’.

Het nieuwe festival Dansdagen Haarlem wil nadrukkelijk bijdragen aan de talentontwikkeling en zichtbaarheid van jonge dansmakers. Daarom zijn vier toonaangevende jonge choreografen uitgenodigind om ieder een nieuwe solo te ontwikkelen. Deze dansmakers zijn Sherise Strang. Dalton Jansen, Melisa Diktas en Sedrig Verwoert. Zij beslaan afzonderlijk vier verschillende stijlen; hiphop/urban, contemporary/global en klassieke dans. Na elke performance is er een nagesprek met de dansmakers waarin ze vertellen over hun repetitieproces en inspiratie. 


Sherise Strang - Unseen

In deze solo zoekt Sherise naar haar meest kwetsbare kant. Wat zijn de gevolgen van een fysiek litteken en welke littekens laat dit achter in het zijn? UNseen is een zoektocht naar erkenning, gezien worden en alle lagen van jezelf zien. Een bewegende zoektocht naar je uiten, acceptatie en expressie.
Durf jij jezelf volledig te laten zien?


Dalton Jansen (solomaker) - Dear Future Me
Prijswinnend maker Dalton Jansen neemt je met zijn nieuwe solo mee op enerverende trip naar een grensverleggende 'Futuristic World'. Gehuld in een schitterend glitterpak, betreedt de choreograaf én performer een nieuw universum op het snijvlak tussen urban en contemporary. Zijn minimalistische bewegingen laten technologie en emotie samensmelten tot een hypnotiserend schouwspel.
De choreografie verkent niet alleen de grenzen van het fysieke lichaam, maar ook de grenzen van de verbeelding. Een uitnodiging om los te breken van de bekende realiteit en jezelf opnieuw uit te vinden.

Onderdeel van